Aiwanger’den Buder Yahudi karşıtı bir broşür yazdığını iddia ediyor

Bakec

New member
Özgür seçmenler
Aiwanger’den Buder Yahudi karşıtı bir broşür yazdığını iddia ediyor

Bavyera’da Hubert Aiwanger ve onun özgür seçmenleri anketlerde SPD’nin önünde

© Sven Hoppe / DPA

Bavyera’daki Özgür Seçmenler’in başkanı Hubert Aiwanger, öğrenciyken Yahudi karşıtı bir broşür yazdığı iddiasını reddetti. Şimdi de fail olarak kardeşini gösterdi.

Bavyera Başbakan Yardımcısı Hubert Aiwanger’in kardeşi, 30 yıldan fazla bir süre önce okuldayken Yahudi karşıtı bir broşür yazdığını itiraf etti. Freie Wahler’in sözcüsünün Cumartesi akşamı ilettiği kardeşin kişisel beyanında “Basında yayınlanan broşürün yazarı benim” diyor. “Kendimi ağza alınmayacak içerikten her açıdan uzaklaştırıyorum ve bu eylemin sonuçlarından dolayı çok pişmanım. O zamanlar okulda başarısız olduğum için tamamen kızgındım. O zamanlar henüz reşit değildim.” Bayern medya grubu daha önce kendisinden bir yaş büyük olan erkek kardeşin kabul edildiğini bildirmişti.

Bavyera'da Hubert Aiwanger ve onun özgür seçmenleri anketlerde SPD'nin önünde

Özgür Seçmenlerin Başkanı
Aiwanger’in öğrenciyken Yahudi karşıtı broşürler yazdığı söyleniyor – Söder açıklama istiyor

2 saat önce

Özgür seçmen patronu Aiwanger daha önce yazılı bir açıklama yaparak broşürle ilgili iddiaları reddetmişti: “Söz konusu makaleyi ben yazmadım ve içeriğinin iğrenç ve insanlık dışı olduğunu düşünüyorum.” Şöyle ekledi: “Makalenin yazarını tanıyorum, kendisi açıklayacaktır.” 52 yaşındaki oyuncu, ne o zaman ne de şimdi “başkalarını ispiyonlamanın” bir yolu olmadığını ekledi.

“Auschwitz’de bacadan bedava uçuş”

“Süddeutsche Zeitung” broşür hakkında haber yapmış ve kopyaların resimlerini göstermişti. Broşürün başlığında “Federal rekabet” yazıyor ve altında “Vatana en büyük hain kim?” yazıyor. Kazanmanın yolu “Auschwitz’deki bacadan bedava uçuş”tur. Bu tonda devam ediyor.

Başbakan Markus Söder (CSU), Aiwanger’den derhal açıklama talep etmişti. Çok sayıda başka politikacı da Aiwanger’den bir açıklama talep etti.

bu
DPA

#Konular