Akut mesane sorunu: ABD Savunma Bakanı Austin hastaneye geri döndü

Bakec

New member
Akut mesane sorunu
ABD Savunma Bakanı Austin hastaneye geri döndü





ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin başlangıçta prostat kanserini bir sır olarak sakladı. Fotoğraf

© Kevin Wolf/FR33460 AP/dpa


Sadece birkaç hafta önce Austin, hastalık nedeniyle uzun bir aradan sonra Pentagon'a döndü. Şimdi tekrar kliniğe götürüldü. Yardımcısı görevi devralır.





Pentagon'a göre ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin hastaneye geri döndü ve görevini yardımcısı Kathleen Hicks devraldı. Pentagon sözcüsü Pat Ryder Pazar akşamı, Genelkurmay Başkanı, Beyaz Saray ve Kongre'nin bilgilendirildiğini söyledi.


Ryder'a göre Austin, ilk olarak yerel saatle 14.20'de güvenlik servisi tarafından akut mesane sorunu semptomlarıyla Washington yakınlarındaki bir askeri kliniğe götürüldü. Öğleden sonra Austin'in hastanedeki görevlerini yerine getirebilmesi için gerekli iletişim araçlarına sahip olduğu söylendi. En kısa sürede durumu hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Akşam Austin'in hâlâ hastanede olduğu ve resmi görevleri yerel saatle 16.55 civarında yardımcısına devrettiği söylendi.


Austin, uzun bir hastalık döneminin ardından ancak Ocak ayının sonunda Pentagon'daki işine geri döndü. Yılın başında prostat kanseri hakkında sır sakladığı ve bir prosedürden kaynaklanan komplikasyonları takiben hastanede kaldığı için ağır eleştirilere maruz kaldı. ABD Başkanı Joe Biden bile birkaç gün boyunca bakanının hastanede olduğunu bilmiyordu ancak daha sonra onunla birlikte kalmak istediğini doğruladı. Austin 15 Ocak'ta hastaneden taburcu edildi ve başlangıçta Pentagon'da çalışmadı.


Prostat kanseri, Amerika Birleşik Devletleri'nde erkekler arasında melanom dışı cilt kanserinden sonra en sık görülen ikinci kanserdir. Erken aşamalarda iyileşme şansı genellikle iyidir. Prostat (prostat bezi), erkeklerde üretranın tabanını çevreleyen ceviz büyüklüğünde bir organdır.


dpa

#Konular