Anayasa hakimlerinin kararı: Werder Bremen: Polis masraflarından DFL sorumlu olmalı

Bakec

New member
Anayasa yargıçlarının kararı
Weder Bremen: DFL polis masraflarına katkıda bulunmalı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Federal Anayasa Mahkemesi'nin kararına göre Werder Bremen'in polis masraflarına ilişkin ek ücret bildirimlerini beklemesi gerekiyor. Kulüp artık ligden destek bekliyor.

Werder Bremen'in genel müdürü Tarek Brauer, Federal Anayasa Mahkemesi'nin polis masrafları anlaşmazlığına ilişkin kararından sonra tüm Alman profesyonel futbolunu sorumlu görüyor. Karlsruhe'de kararın açıklanmasının ardından Brauer, “Werder Bremen'in faturayı tek başına ödemesine izin verilmemesi gerektiği konusunda lig federasyonuyla görüşmemiz gerekecek” dedi.

“Benim beklentim, organizatör rolünü ve kirleten öder prensibini dikkate almamızdır. Çünkü DFL'nin en azından ortak organizatör rolüne sahip olduğu ve konuk kulübün taraftarlarının kesinlikle bir rol oynadığı unutulmamalıdır. Brauer, “Yüksek riskli bir maç olacak” dedi ve “Benim beklentim, sorumluluk teknesinde yalnız olmadığımız, aynı zamanda DFL ve konuk kulübün de öyle olduğudur.”

Karar, uzun süredir devam eden hukuki anlaşmazlığa son verdi

Federal Anayasa Mahkemesi daha önce, Bundesliga maçlarında özellikle şiddet içeren ilave polis çalışmalarının maliyetinin DFL'ye yansıtılabileceğini öngören Bremen düzenlemesinin anayasaya uygun olduğuna karar vermişti. Bu, Hansa şehri ile DFL arasındaki on yıllık hukuki anlaşmazlığın sona erdiğini gösteriyor.

Brauer, “Farklı bir sonuç isterdik. Yani bunun Werder Bremen ve DFL için iyi bir gün olmadığını, aynı zamanda Bremen'deki büyük etkinliklerin organizatörleri için de iyi bir gün olduğunu söylemelisiniz” dedi.

dpa