Aşırılık: Radikalleşme danışma merkezindeki sorular arttı

Bakec

New member
aşırılık
Radikalleşme danışma merkezindeki soruşturmalar arttı

Florian Endres, Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'nin (Bamf) 2012'den beri faaliyet gösteren radikalleşme danışma merkezine başkanlık ediyor. photo

© Daniel Karmann/dpa

Radikalleşme danışma merkezine başvuran endişeli kişilerin sayısı 2023'te neredeyse iki katına çıktı. Ofis başkanı bunun nedeninin Orta Doğu'daki savaş olduğunu söylüyor.

Geçtiğimiz yıl, önceki yıllara kıyasla önemli ölçüde daha fazla kişi Federal Göç ve Mülteciler Dairesi'ndeki (Bamf) Radikalleşme Danışma Merkezi'ne İslamcı radikalleşmeyle ilgili sorularıyla başvurdu. Nürnberg otoritesinin bir sözcüsü Editorial Network Almanya'ya (Haberler) verdiği demeçte, çoğunlukla ilgili aile üyeleriyle ve aynı zamanda giderek artan bir şekilde ülke çapındaki yardım hattı aracılığıyla öğretmenlerle yürütülen istişarelerin sayısının 2023'te 313'e yükseldiğini söyledi. “Bu son beş yılın en yüksek değeri ve bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıktı.”

Rapora göre, Federal Ofis'in yardım hattında 2022'de gerçekleştirilen danışma oturumlarının sayısı 161'di. 2021'de bu sayı 224, 2020'de ise 191'di. Danışma merkezi başkanı Florian Endres, teröristlere olan ilginin arttığını zaten fark etmişti. Hamas'ın ve diğer aşırılık yanlısı Filistin örgütlerinin düşüşündeki saldırının izleri 7 Ekim'de İsrail'e kadar uzanıyordu. Endres, bunun “tavsiye yardım hattının çalışmaları için bir dönüm noktası” olduğunu söyledi.

Bamf danışma merkezi 2012'den beri faaliyet göstermektedir. Çağrıları alır ve ardından vakaları Almanya genelindeki bağımsız, yerel danışma merkezlerine iletir.

dpa

#Konular