“Bares für Rares”: Şok edici uzmanlık – crack'in maliyeti 150 Euro

Bakec

New member
“Nadirler için Nakit”
Şok edici uzmanlık: Yan taraftaki çatlak 150 Euro'ya mal oluyor





Uzman Sven Deuschmanek “Bares für Rares”te satıcıya pahalıya mal olacak bir çatlak gösteriyor

©ZDF

Carsten Heidböhmer



Sahibi, üç eski “Sigurd” çizgi romanının “Bares für Rares”teki satışından çok para kazanmayı umuyor. Ancak uzmanlık soğuk bir duşla birlikte gelir.





Ralph Wierleuker ve ortağı Alexandra Schaaf, 1950'lerden kalma üç “Sigurd” çizgi romanını “Bares für Rares”e getirdi. Münster yerlisi koleksiyonunu azaltmak istiyor ve bu nedenle bir zamanlar bit pazarından satın aldığı eski kitapçıklardan kurtulmak istiyor.



Uzman Sven Deutschmanek, nesneleri gereken dikkatle inceliyor ve ardından Haberin Detayları bilgisi veriyor. Bu Alman kültür tarihinin bir parçası: Sigurd ilk Alman çizgi roman kahramanıydı. Karakter 1953 yılında illüstratör Hansrudi Wäscher tarafından yaratıldı. Şövalye Sigurd von Eckbertstein ve arkadaşlarının maceralarını anlatıyor.


“Bares für Rares”: Horst Lichter'in bir fikri var




Maceralar 1958'den 1968'e kadar büyük miktarlarda yayımlandı. Söz konusu kitapçıklar 1958 tarihli ilk üç sayıdır. Ancak durumunun pek iyi olmaması fiyatı düşürür. Deutschmanek, değer kaybını bir örnekle gösteriyor: Bir çizgi romanın hafif yırtık sayfasını gösteriyor ve kaybın 100 ila 150 avro arasında olduğunu tahmin ediyor. “Daha fazla değilse.”



Horst Lichter buna inanamıyor ve üzerine yapışkan bant yapıştırmayı öneriyor. Ancak satıcı müdahale ediyor: Wierleuker, bunun durumu daha da kötüleştirdiğini söylüyor. Ancak Lichter hâlâ tam olarak anlayamıyor: Sunucu meydan okurcasına “Annem bunu bardakları sarmak ve kaldırmak için kullanırdı” diyor.


Ralph Wierleuker acı eşiğini 1.500 euro olarak belirledi. Ancak uzman pek aynı fikirde değil: Üç kitabın hasar görmesi nedeniyle fiyatı önemli ölçüde düşürüyor ve üçlünün değerini 800 ila 1.000 avro olarak tahmin ediyor.


Horst Lichter şimdi satıcıya şansını hâlâ satıcı odasında denemek isteyip istemediğini soruyor. Ancak Wierleuker tutarlılığını sürdürüyor: Acı eşiğinde ısrar ediyor ve dağıtıcının kartını reddediyor.


ZDF önemsiz gösterisi

Horz'dan Heide'ye: Bunlar “Bares für Rares” uzmanları






İki konuk stüdyodan ayrıldıktan sonra Lichter'in aklına bir fikir gelir: Değerlerinin artması umuduyla her türden güncel çizgi romanı satın alıp paketlemeyi önerir. “O zaman bunu torunlarım için yapacağım.” Ancak Sven Deutschmanek ona bu konuda şiddetle tavsiyede bulunuyor: “O zaman boşanman için bir şeyler yapacaksın, çünkü okuldan atılacaksın.”


Ayrıca şunu okuyun:

#Konular