Belgesel dizi: Harald Glööckler ve mutluluk

Bakec

New member
doktor-sabun
Harald Glööckler ve şans

Harald Glööckler: “Pozitifseniz ve her durumda iyi bir şeyler görüyorsanız bunun şans getirdiğine inanıyorum.” Fotoğraf

© Uwe Anspach/dpa

Uzun bir süre küçük bir İncil onun uğurlu tılsımıydı. Çocukken uzun kulaklı doldurulmuş bir hayvan onu mutlu ederdi.

Moda tasarımcısı ve TV ünlüsü Harald Glööckler, tılsımlara inanıyor. Alman Basın Ajansı’na konuşan Glööckler, “Hepimiz biraz batıl inançlıyız.” “Dört yapraklı yoncaları ne zaman görsem mutlu oluyorum ve uğur getirdiğini düşünüyorum.”

Öte yandan 58 yaşındaki kara kedinin uğursuzluk getirdiğine inanmadığını söyledi. Uğur getirsin diye uzun süre yanında küçük bir İncil taşıdı. “Artık yanımda bir tılsım yok çünkü herkesin onlara bakan bir koruyucu meleği olduğuna inanıyorum.”

Maulbronn’da doğan sanatçı, Çarşamba günkü RTLzwei belgesel sabunu “Herr Glööckler sucht das Glück”te hayatına dair bir fikir veriyor.

Glööckler, “Pozitif olmanız ve her durumda iyi bir şeyler görmenizin şans getirdiğini düşünüyorum” dedi. Çocukken doldurulmuş bir hayvanı, uzun kulaklı bir köpeği vardı. Tasarımcı, “Svabya’da büyüdüğüm için adı Susile idi” dedi. Köpeği her zaman kolunun altında taşırdı. “Sonunda çok kimsesiz kaldı ve kulaklarının birkaç kez dikilmesi gerekti. Ama başka bir hayvan istemiyordum. Susile ile mutluydum.”

Glööckler, Berlin’de yaşıyor ve uzun bir süre Pfalz’daki Kirchheim’da yaşadı. Altı bölümden oluşan belgesel her Çarşamba (21:15) izlenebilir.

dpa

#Konular