Bir kitabı ne zaman bırakmalı? – Sanat Gazette

Zoe

New member
Bir kitabı bitmeden okumayı bırakmanın kabul edilebilir olup olmadığı konusunda iki düşünce ekolü vardır: Biri başladığımız şeyi bitirmemiz gerektiğini söyler, diğeri ise hayatın zevk almadığımız kitaplar için çok kısa olduğunu söyler.

The Gazette, kitapseverler arasında hararetli tartışmalara yol açan bir konu hakkında kütüphanecilere, bir klasikler profesörüne, bir edebiyat akademisyenine ve bir İngilizce öğretim görevlisine görüşlerini sordu. Bu hikaye için görüşülen yedi okuyucunun tamamı tartışmanın “hayat çok kısa” tarafında yer alsa da, suçluluk duymadan pes etmenin ne zaman sorun olmayacağı konusunda farklı görüşlere sahipler.

John L. Loeb Cermen Dilleri ve Edebiyatları ile Folklor ve Mitoloji Araştırma Profesörü Emerita, Maria Tatar, kitap okumanın tatmin edici bir deneyim yaratan çeşitli faktörlerin sihirli bir birleşimi olduğunu ve haz orada olmadığında yıkıcı olabileceğini söyledi. eğer özgürleştiriciyse.

Tatar bir e-postasında şöyle yazdı: “Okumanın belli bir romantizmi var, dolayısıyla bir kitaptan ayrıldığınızda kaçınılmaz bir kalp kırıklığı yaşarsınız.” “Sayfada hem içerik hem de büyüye, büyüleyici içeriğe ve sihire ihtiyacım var.”

Tatar, bu sihir olmadığında okuyucuların ister 50 ister 100 sayfa olsun buna göre hareket etmesi gerektiğini söyledi. Önemli olanın okuyucunun saati olduğunu söyledi.

Tatar, “Artık bir kitabın 50. sayfasına kadar büyüsüne kapılmadığım zaman onu bir kenara bırakıyorum” dedi. “Ve bazen, bir cildin yarısına geldiğimde, onu anladığımı fark ediyorum ve okumayı bırakabiliyorum. Örneğin biyografilerde bu sık sık olur.”

Polisiye romanların hayranı olan Fen-Edebiyat Fakültesi Kütüphaneleri araştırma hizmetleri başkanı Reed Lowrie, yazarlar klişelere veya ilhamsız kinayelere başvurduklarında kitapları bırakmakta hiç sorun yaşamıyor.

“Bu türdeki bir kitaba sonuna kadar bağlı kalmanın tehlikesi, önceki yüzlerce sayfayı okumayı zaman kaybı gibi gösteren korkunç bir olay örgüsünün insafına kalabilmenizdir ('Kayıp kocası, Lowrie, “Bunca zaman boyunca evinin yakınında bir mağara vardı ve onun kocası olduğunu fark etmeden onunla birkaç kez etkileşime geçmişti” dedi. “Eğer bir kitaptan keyif alıyorsanız ve/veya bir şeyler öğreniyorsanız okumaya devam etmelisiniz, ancak bunların hiçbiri doğru değilse, kitabı bir kenara bırakın ve okuyacak başka bir şey bulun.”

Sanat Kennedy Okulu'nda topluluk katılımı kütüphanecisi olan Alessandra Seiter, okuyucuları içgüdülerinin peşinden gitmeye çağırıyor. “Eğer tatmin olmadığınızı veya meşgul olmadığınızı düşünüyorsanız veya zamanınızı bu şekilde geçirmek istemiyorsanız, kitabı bırakmanız için size tam profesyonel izin veriyorum.”

Sanat Hukuk Fakültesi Kütüphanesi fakülte araştırma ve akademik destek kütüphanecisi Maya Bergamasco, okuyucunun yazarın yazım tarzı, zayıf olay örgüsü veya hızı nedeniyle ertelenmesi durumunda kitabı bırakmanın sorun olmadığını söyledi.

Bergamasco, “Kitap işime yaramıyorsa okumayı bırakırım” dedi. “Ben biraz acımasızım. Dünyada o kadar çok kitap var ki hepsini okumak için çok az zaman var. Eğer bu bir angarya gibi geliyorsa, neden kendini buna zorluyorsun?”

“Eğer bir kitaptan keyif alıyorsanız ve/veya bir şeyler öğreniyorsanız okumaya devam etmelisiniz, ancak bunların hiçbiri doğru değilse, kitabı bir kenara bırakın ve okuyacak başka bir şey bulun.”

Reed Lowrie
İngilizce Bölümü'nde İngilizce dersi veren Sophia J. Mao, baştan sona okumaktan daha az endişe edin ve bunun yerine deneyime odaklanın, dedi.

Mao, “Okuma, özellikle de bugün hiçbir zaman tek başına yapılan bir etkinlik değil; sınıfta, BookTok'ta, halk kütüphanelerinde, kitapçılarda ve topluluk alanlarındaki etkinliklerde canlanıyor” dedi. “Bir edebiyat akademisyeni ve öğretmen olarak, başkalarına belirli bir kitabı dikkate değer kılan şeyin ne olduğu konusunda rehberlik edebilirim, ancak aynı zamanda insanların başka hangi eserlere ilgi duyduğunu ve bunun nedenini de bilmek istiyorum. Başkalarının güzel ve dokunaklı bulduklarını duymaktan asla bıkmayacağım. Okumayı bir zevk haline getiren ve bir kitabın buna 'değer' olup olmadığı konusundaki kendi bakış açıma meydan okuyan şey budur.

Extension School araştırma kütüphanecisi Mary Frances Angelini, kitaplar bir hevesle alındığında birkaç sayfa okumanın yeterli olacağını söyledi. “Zevk için okurken, beni cezbetmek için kitaba sayfaların yaklaşık yüzde 10'unu ayırma eğilimindeyim. Benim için işe yaramazsa bir sonraki kitaba geçerim.

George Martin Lane Klasikler Profesörü Richard Thomas, okumasında verimli olmaya çalışıyor ve tercih ettiği tür olan kurgu dışı kitapları seçmek için incelemeleri okuyor.

Thomas, “Bir kitaba, onun hakkında bir tür bilgiyle yaklaşmak önemlidir” dedi. “Kitapların harcadığım zamana değeceğinden emin olmak için çok sayıda eleştiri okuma eğilimindeyim. Yeni çıkan kitaplarla birlikte kalite açısından çok fazla farklılık var, dolayısıyla kitabınızı bitirememe olasılığınız daha yüksek ve bu da sinir bozucu ve yabancılaştırıcı olabilir.”

Thomas, kitap severlerin bir kitapla yollarını ayırdıkları için suçluluk duymamaları veya acı çekmemeleri gerektiğini, her ne kadar bu tepkiler makul olsa da, dedi.

Thomas, “Suçluluk ve özeleştiri doğal bir tepkidir” dedi. “Suçluluk duygusunu hiçbir zaman çok yararlı bir nitelik olarak görmedim, bu nedenle kişinin bir kitabı okumayı bitiremediği için kendini suçlu hissetmesi gerekip gerekmediğini bilmiyorum.”

Tatar da bu duyguyu paylaşıyor. Okurların pişmanlık duymak yerine keyif aldıkları kitapları bulmaya odaklanmaları ve sevdikleri bir kitap bittiğinde üzülmelerine izin vermeleri gerektiğini söyledi.

“Suçluluk?” dedi Tatar. “Kitap kulübünüzle kitabı okumadığınız sürece kesinlikle hayır. O zaman kendini suçlu gibi hissediyorsun. Veya tabii ki bir ders için okuyorsanız. Benim için daha zor olan ve bazen beni hüzünlendiren şey bir kitabı bitirmek, bir zamanlar içine daldığım, karakterlerle birlikte yaşayıp nefes aldığım bir dünyadan çıkmak.”

Gazetenin en iyi haberleri gelen kutunuza gelsin

Bu bültene abone olarak gizlilik politikamızı kabul etmiş olursunuz