Birleşik Kupa: Zverev Alman tenis takımını çeyrek finale taşıdı

Bakec

New member
Birleşik Kupa
Zverev Alman tenis takımını çeyrek finale taşıdı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Alexander Zverev ve Laura Siegemund United Cup'taki ikinci zaferlerini kutluyorlar. Alman takımı çeyrek finale yükseldi. Şimdi yenilmeyen bir seçim daha bekliyor.

Alexander Zverev coşkuya kapıldı. United Cup'ta çeyrek finale yükseldikten sonra dünyanın iki numarası, Alman tenis takımının takım ruhundan bahsetti ve şampiyonluğu başarılı bir şekilde savunmayı hedefledi. 27 yaşındaki oyuncu, takım yarışmasının özel özelliği hakkında “Her gün birlikte bir şeyler yapıyoruz” dedi. “Bankadan gelen destek inanılmaz. Geçen yılın dalgasını sürdürmeye devam etmek istiyoruz.”

Zverev, Alman takımını grupta zafere taşıdı ve Çin'i 2-1 yenerek ilk eleme turuna çıktı. Teklerde, Çinli yabancı Zhang Zhizhen'e karşı ilk seti kaybettikten sonra performansında bir gelişme gösterdi ve sonunda kendinden emin bir şekilde 2:6, 6:0, 6:2 kazandı. Çeyrek finale yükselmek zaten mükemmeldi, yılbaşında yine namağlup olan Kazakistan ile karşılaşacağız.

Karışık çiftlerde güçlü performans

Laura Siegemund tekler maçında Gao Xinyu'ya 1:6, 6:3, 3:6 yenildi. Karışık çiftlerin finalinde Zverev ve Siegemund, özellikle ilk turda Zhang Zhizhen ve Zhang Shuai'ye karşı 6:2, 7:6 (7:3) ile en iyi performansı sergiledi. Siegemund, “Harika bir maçtı. Olduğundan daha kolay görünmesini sağladık” dedi. Zverev, “Çeyrek finalde olduğumuz için mutluyuz” dedi. Başlangıçta Alman ekibi Brezilya'yı 3-0 kazandı.

Birçok tenis profesyoneli için United Cup yeni sezonun başlangıcı ve aynı zamanda Ocak 2025'in ortalarında başlayacak olan Avustralya Açık için de önemli bir hazırlık.

Teklerde Zverev başlangıçta zayıf bir başlangıç yaptı ve servisini hemen kaybetti. Hamburger yüksek oranda servis atmasına rağmen rallilerde çok fazla basit hata yaptı. Zhang bundan yararlandı ve ilk seti sadece 32 dakika sonra aldı.

Dünya 45 numarası ama yüksek seviyesini koruyamadı. Artık Zverev bir ara ile doğrudan öndeydi ve tuhaf bir aranın onu durdurmasına izin vermedi. Elektronik hat sistemi on dakikadan fazla süreyle arızalandığında, dünyanın iki numarası ilk setteki şaşırtıcı derecede net yenilginin istatistiklerini inceledi.

Zverev sonundaki performansından “mutlu”

İkinci yarıda skorun 2-0 olduğu aşama hakkında Zverev, “Çok önemli bir anda uzun bir bekleyişti. İstatistiklere baktım ve neyi yanlış yaptığım hakkında bir fikir edindim. Bu bana yardımcı oldu” dedi. . Her iki profesyonel de teknik sorunlar nedeniyle yedek kulübesinde oturmak zorunda kaldığında. “Bundan sonra ritmimi buldum, oyunum daha agresif ve daha akıcıydı. İkinci ve üçüncü setlerdeki performansımdan memnunum.”

İlk set yaklaşık yarım saat sonra bitti

Teknik sorunların aşılmasının ardından Paris Olimpiyatları'nda karma gümüş madalya kazanan oyuncuya karşı üstünlük sağladı. Üçüncü sette Zverev belirleyici bir mola vererek skoru 4-2'ye getirmeyi başardı ve bundan sonra bir oyun daha bırakmadı.

dpa