Bundesliga: Bayern Teknik Direktörü Tuchel, Alonso hakkında: “Her yerde tanımlayıcı bir figür”

Bakec

New member
Bundesliga
Bayern Teknik Direktörü Tuchel, Alonso hakkında: “Her yerde etkili bir isim”

Kenardaki bu düellonun büyük çekiciliği var. Thomas Tuchel, Xabi Alonso ile tanışıyor. Bayern antrenörü, bir zamanlar etkili olan oyuncunun antrenörlükte harika bir geleceğe sahip olduğuna inanıyor ve ondan çok şey öğreniyor.

Bundesliga’nın en iyi maçındaki karşılaşma öncesinde Bayern antrenörü Thomas Tuchel, Leverkusen antrenörü Xabi Alonso’nun harika niteliklerine dikkat çekti. Cuma akşamı karşılaşmadan önce Tuchel, “Onun bir oyuncu olduğu dönemde iyi bir teknik direktör olabileceği zaten belliydi. Bir oyuncu olarak ve onu izleyerek futbol hakkında ondan çok şey öğrendim. Her yerde biçimlendirici bir figürdü” dedi ( 20.30). /DAZN) Münih Allianz Arena’da. FC Bayern, aynı puanla Bayer Leverkusen takımının arkasında ikinci sırada yer alıyor.

Alonso, hem dünya şampiyonu hem de iki kez Avrupa şampiyonu olduğu İspanya milli takımıyla, Şampiyonlar Ligi’ni kazandığı Real Madrid ve Liverpool FC’deki görevleriyle ya da FC Bayern’deki performansıyla herkesi etkiledi. Tuchel, “Oyunun anlaşılması, doğal bir aura ve büyük bir beklenti” dedi. “Onun yolu çok başarılı bir şekilde devam edecek.”

Baş antrenör olarak Paris Saint-Germain’in yıldızlarını Şampiyonlar Ligi finaline taşıyan ve Chelsea FC ile bu şampiyonluğu kazanan Tuchel, Alonso’yu tanımak için sabırsızlanıyor. Bask, teknik direktörlük kariyerinde adım adım ilerliyor. Başlangıçta Real gençlik takımında, ardından ikinci takımda çalıştı. Artık Leverkusen’den Münih için ciddi şampiyonluk adayları olabilecek bir takım kurdu.

Tuchel, “Leverkusen çok güçlü bir takım ve çok iyi bir antrenöre sahip. Oldukça homojenler ve çok iyi bir seviyede oynuyorlar” dedi. Alonso, bir gün Bayern’in teknik direktörü olabilecek bir adam olarak değerlendiriliyor. Karl-Heinz Rummenigge ve Uli Hoeneß onun teknik direktörlükte olmasını isterdi ama o zamanlar bu mümkün olmadı.

Alonso, “Bayern’de geçirdiğim zamana dair güzel anılarım var. Bunlar oyuncu olarak geçirdiğim son üç yıldı” dedi. “Ayrıca orada Pep Guardiola’nın koçu olma ve çok şey öğrenme arzum için de çok iyi hazırlanabildim. Ama tabii ki odak noktam oyun üzerinde.”

Bayern kadrosu Bundesliga programı Eternal Bundesliga tablosu Bundesliga tablosu Oyun hakkında bilgi

dpa

#Konular