Daha fazla okuyorduk, Scream Less – Sanat Gazetesi

Zoe

New member
Kurgu zaman kadar eskidir. Eski “Gilgamesh destanından” çağdaş romanlara ve kısa öykülere kadar, kurgu insan durumunu araştırdı ve bizi kendimizin dışında düşünmeye ve hayal gücümüzü genişletmeye itti. İnternet ise 50 yaşından küçük. Son kırk yılda katlanarak gelişti ve tartışmasız iletişim, yaşama ve düşünme şeklimizi değiştirdi.

Bu düzenlenen yanıtlarda, tür yazarları internetin kurguyu nasıl değiştirdiğine inandıklarını paylaşıyorlar.

Okuyucular izleyici oldu

Greg Jackson '06 New Yorker, Granta ve Virginia Quarterly Review'da yer alan birkaç kısa hikayenin yazarıdır. İlk romanı “Bir Mağaranın Boyutları” 2023'te yayınlandı.

Kurgu temelde diğerine hitap eden bir gizlilikle ilgilidir. Gücü ve anlamı, rahatsız edici bir samimiyetle konuşan, cesur bir özel gerçeği kanalize eden yazar ve bu mesajı yalnız bir vicdan olarak alan okuyuculara bağlıdır. “Ebeveynleriniz ölmüş gibi yazın,” yazarlar danışıyor. Ancak internet çağında, yazarlar daha da ileri gitmeli ve sanki geniş bir yargılama halkı yokmuş gibi yazmalıdır. Bunu yapmak giderek daha zor.

İnternet – steno olarak, sosyal medya olarak adlandırdığımız şey, bir kamu coşkusu ve sıklıkla kınama konusuna kişisel bir zevk verdi. “Okuyucuları” “izleyicilere” dönüştürdü. Tat, etkileyiciler, beğeniler, yıldız derecelendirmeleri, tweetler ve listeler tarafından koşullandırılmış kişisel olmayan bir şey haline geldi. Geleneksel Tastemaker'lar – eleştirmenler, editörler, kitapçılar – kitle görüşü ve viral beğeni ile etkilerinin üstesinden geldiğini gördüler. Onlar olmadan, zorlu, zor ve yıkıcı çalışma için birkaç şampiyonumuz var. İzleyicilerinin kaprislerine ve kariyerlerinin yaşayabilirliğine duyarlı olan yazarlar, çalışmalarını kitlesel bir halkın istediği ve inandıklarını düşündüklerine uyarlar. Okuyucuları, yüzeysel görüşten daha derin bir yerde ortaya çıkan bir gerçekle, istedikleri şeylerle korkutma zorunluluğu kaybolur. Okuyucular, kurgunun sunduğu şey olduğunu unutabilirler.

Pozitifler var mı? Çok fazla görmüyorum ve eksileri bazı artılarla eşleştirmek, dengede olumsuz bir denklemi gizliyor. Bazen net bir etki sadece kötüdür. Edebiyat, durumumuzu aydınlatan kendini keşfetmeye hayati bir arkadaştır. Siyaset, kitlesel mahkumiyet, yaygın inanç ve ezberden önce bir deneyim alanına hitap eder. Zaten bildiklerinizi keşfedemezsiniz. Kurgunun ışıltılı çekirdeği – özel gerçek – sosyal medya çağımızın baş yaralı olabilir.

Zaman tasarrufu ve zamana sahip

Scott Turow, JD '78bir avukat ve 13 kurgu ve “varsayılan masum” ve Sanat Hukuk Fakültesi'ndeki ilk yılının anısı “One L.” de dahil olmak üzere üç kurgusal kitabın yazarıdır.

İnterneti araştırma için kullanıyorum ve kolaylığı bazen çarpıcı. En son romanım “Guilty” de, Nike Air Force 1 spor ayakkabısının minutiae'sini ve 40 yıl önce başladığımda beni alacağından daha az zamanla ne kadar uzakta seyahat ettiği sorusunu öğrendim. Bu nedenle, kitaplarımın muhtemelen onlarca yıl öncesine göre daha fazla araştırma yoğun olduğunu düşünüyorum.

Kurgu, başkalarının en içsel düşüncelerini ve duygularını öğrenebileceğimiz varsayımıyla mevcuttur. İnsanların öğrenme için bir iştahı var, ama hikaye anlatımını derinden ahlaki bir girişim haline getiriyor, çünkü başkaları için empatimizi keskinleştiriyor. Mesajların veya e -postaların genellikle aynı derinliğe sahip olduğunu düşünmüyorum.

İnternet açık bir şekilde okuyucuların zamanı için rekabet ediyor ve bence insanlar “ağı seyir etmeye” başladığında kitap satışlarının düşmeye başladığı doğru, eskiden insanlar çevrimiçi dünyada dolaşmaya verdiklerinde çağrıldıkları doğru. Ancak internet de faydalar sağlar, özellikle e -kitapların kolay erişilebilirliği. Okuyucular çevrimiçi bağlanır ve sevdikleri kitaplar hakkında ağızdan ağıza paylaşırlar. Yani, hepsi tek bir yol değil.

Emin olduğum tek şey, romanın doğumunu nasıl anladığınıza bağlı olarak 18. yüzyıldan veya 13. yüzyıldan beri teknolojik değişikliklere dayanmasıdır. Ve yakında gitmiyor.

Büyük bir arsa cihazını kaybettik

Jennifer Finney Boylan Sanat Radcliffe Enstitüsü'nde 2022-2023 Marilyn Beaudry-Corbett Schlesinger Üyesi idi. Columbia Üniversitesi Barnard Koleji'nde ikamet eden en son, “Bölünme” (2025), Pen America Başkanı ve Açılış Anna Quindlen yazarı da dahil olmak üzere 19 kitabın yazarıdır.

Büyük bir arsa kancası, birbirlerini kaybeden ya da kaybolan ya da nerede olduklarını bilmeyen insanlardı. Ve bu özel durum artık çok olası olmayan bir durum – çünkü her zaman bir şekilde web'e bağlandığımız için. Griffin Dunne'nin parasının bir gece bir taksi penceresinden uçtuğu “Saatler Sonrası” (Martin Scorsese tarafından) filmini düşünün ve daha sonra şehir merkezinde mahsur kaldı, eve gidemedi. Bu tür bir bükülme şimdi oldukça nadir, değil mi? Ve eğer düşünürseniz, “Odyssey” den “Ulysses” e kadar birçok harika hikaye – kaybolan ya da evlerini bulmaya çalışan insanlar hakkında ve yolculuklarının engelleri, nerede olduklarını bilmemek ya da sevdiklerini kaderlerinden söyleyememekten oluşuyor.

Kalbimde, internet – ve iPhone ve nakavtları – hiç icat edilmemiş olsaydı hepimizin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ekranlarımızdan ziyade zamanımızın daha fazlasını birbirlerine bakarak geçirirdik. Daha fazla okurduk, daha az çığlık atarız. Bu dünya şu anda yaşadığımızdan çok daha mı kötü?

Araştırma için bir zaman makinesi

Julie Orringer Sanat Radcliffe Enstitüsü'nde 2013-2014 Lisa Goldberg Üyesi idi. Ödüllü üç kitabın yazarıdır: “Görünmez Köprü”, “Su Altında Nefes Alınır” ve “Uçuş Portföyü”, Gestapo tarafından kara listeye alınan yazarları ve sanatçıları kurtarmak için 1940'ta Fransa'ya seyahat eden Amerikalı bir gazeteci olan Sanat mezunu Varian Fry hakkında bir roman. Çalışmaları ayrıca Granta ve Amerikan Kısa Kurgu Scribner Antolojisi'nde yer aldı ve Paris Review'ın Plimpton Ödülü'nü kazandı.

Araştırmaya gerçekten yararlı olan iki şey, internet üzerinden açılan kapılardır. Biri gazete arşivi. Örneğin, New York Times aracılığıyla Times makinesine girebilmek ve gazete sayfalarına tam olarak ortaya konuldukları gibi bakmak ve bağlamda okumaya çalıştığınız makaleyi ve bu makalenin aranabilir olması için inanılmaz derecede yararlıdır. Eskiden araştırmacıların gidip mikrofilme bakmaları gerekecekti, ki bu imkansızdı. Böylece, belirli bir tarihsel anın günlük olayları boyunca sayfa oluşturabilirsiniz, ancak diğer makalelerin tüm bağlamını ve şapkalar ve takım elbise ve yiyecekler ve tiyatro şovları ve ulaşım modları ve sizi belirli bir zamansal ortamda yerleştirmeye yardımcı olacak diğer birçok bağlamsal ipucu elde edebilirsiniz.

Ve sonra da benzer şekilde yararlı olduğunu bulduğum bir diğer şey radyo arşivleri, çünkü özellikle 20. yüzyıl hakkında yazarken, insanların hayatlarında sürekli bir varlık radyosunun ne olduğunu unutma eğilimindeyiz. Ve insanların her gün düzenli olarak dinledikleri radyo şovlarına erişmenizi sağlayan çok sayıda arşiv var. İnsanların kulaklarına siyasi olaylar, sanatsal olaylar ve bir zamanın modası hakkında konuşan sesleri duymuyorsanız, o zaman gerçekten tüm resme sahip değilsiniz.

Kütüphanede daha az zaman, daha iyi ve daha kötü için

Weike Wang '11 “Kimya”, “Joan Is iyi” ve “Kiralama Evi” dahil olmak üzere birkaç romanın yazarıdır. 35 Yaş Altı Bir Kalem/Hemingway Ödülü, Bir Whiting Ödülü ve Ulusal Kitap Vakfı 5'in alıcısıdır. Çalışmaları Ploughshares'te ortaya çıktıNew YorkerAtlantik ve en iyi Amerikan kısa öyküleri ve O. Henry ödülü kazandı.

Kütüphanede okumayı öğrendim. Annem beni alacaktı ve gazetelerde iş listelerine bakarak yetişkin bölümünde olacaktı ve çocuk bölümünde olurdum, “Green Gables Anne” veya “Gokebumps” okuyordum ve Oregon Trail'i oynayacağım. İnternetin kurguyu değiştirip değiştirmediğinden emin değilim ama okumayı değiştirdi. İnternet veya internet erişimi olan bir telefon olmadan, daha uzun, daha derin dönemler okudum. Bütün günleri okumak için geçirirdim. Şimdi bunu yapamam. Ayrıca daha fazla sorumluluğum var ve okuma boş zamanımdan ziyade işimin bir parçası haline geldi.

İnternet kesinlikle hikayeler için araştırmayı kolaylaştırdı. Kütüphaneye gitmek yerine çevrimiçi olarak daha fazla şey bulabilirim. Google yapabilirim. YouTube videolarını izleyebilirim. Ayrıca, yazdığım alanın neye benzediğini görmek için Google Haritalar'ı da kullanabilirim. İnternet olmasaydı, oraya gitmek zorunda kalacaktım. Bu meslekle bir karakter yazmak istersem insanlarla röportaj yapmam gerekecekti. Günümüzde, birçok insan, yazarların bu tür materyallere kolay erişime sahip oldukları deneyimleri hakkında çevrimiçi olarak yayınlamaktadır.

Duygusal gerçeğe de ihtiyacımız var

Min Jin Lee Sanat Radcliffe Enstitüsü'nde 2018-2019 Catherine A. ve Mary C. Gellert Üyesi idi. Ulusal Kitap Ödülü finalisti, Dayton Edebiyat Barış Ödülü ve A New York Times için “Milyonerler İçin Ücretsiz Food” ve “Pachinko” romanlarının yazarıdır.21. yüzyılın 100 En İyi Kitabı. ” Lee aynı zamanda Fitzgerald Edebiyat Mükemmelliği Ödülü'nün 2024 alıcısıdır.

İnternetin Oxford İngilizce Sözlüğü 2024 Yılın Sözü'ne katkıda bulunmuş olabileceği ve neoliberalizmin dikkatimizi merhamet etmeden sömürmek için meta yapmış olması dışında, kurgunun kalıcı anlatının birincil aracı olarak ortaya çıkacağından mantıksız kalıyorum. Kurgusal olmayanları birçok formda sevebiliriz, ancak kurgu, duygusal gerçeği kavrayışımızı gerçek olmayan prizma yoluyla büyütme kapasitesine sahiptir.

Bilgi genişletme

Andrè AcimanPh.D. '88, “Beni Adına Arayın”, “Mısır Dışı” ve “Sekiz Beyaz Gece” dahil olmak üzere birkaç New York Times en çok satan romanın yazarıdır. Proust Projesi'nin editörüdür ve New York Şehir Üniversitesi Lisansüstü Merkezi'nde karşılaştırmalı literatür öğretir.

Kitaplar önemlidir. Kim olduğunuzu şekillendirirler ve size tarih ve başka bir yerde bulunmayan evrene bir diyafram verirler. “Suç ve Ceza” size insanların kim olduğu konusunda daha iyi bir fikir veriyor mu? Kesinlikle. Shakespeare mi? Evet. Ama internette görünen ve sonra kaybolan küçük bir makale? İnsanlar bugünlerde böyle düşünüyor ve buna karşı hiçbir tartışmam yok.

Deneyimlerim, birkaç kişi hariç 35 yaşın altındaki insanların, okumadığı veya sürekli çevrimiçi oldukları, gazeteyi, dergileri okuduklarıdır. Asla hayal edemeyeceğim her türlü şeyi biliyorlar. Öte yandan, New York Times'da okuduklarım dışında hiçbir şey bilmiyorum ve bunu çok düşünceli bile okumuyorum. Örneğin oğullarım, tüm arkadaşları gibi çok şey biliyor gibi görünüyor, ama hiçbiri kitap okumuyor.

Bazı şeyler 'sadece yüz yüze etkileşimlerle deneyimlenebilir'

Yxta Maya Murray akım mı Walter Jackson Bate Üyesi Hukuk profesörü, yazar, sosyal uygulama sanatçısı ve film yapımcısı Sanat Radcliffe Institute'da. Ayrıca Loyola Hukuk Fakültesi'nde David P. Leonard Hukuk Profesörüdür ve burada hukuk, sosyal adalet ve sanat arasındaki ilişkiyi inceleyen yasal burs yazmıştır. 11 kitap yayınladı.

Yasal, bilimsel ve arşiv araştırmalarına batmış birkaç roman yazdım. Ve bu kitaplar internet olmadan benim için imkansız olurdu. 2020 kitabım “Dünya bu şekilde işe yaramıyor, ama olabilir”, Başkan Donald Trump'ın İdari Devleti geri döndüren, İçişleri ve EPA bölümünde güvenlik düzenlemelerini çözmek demek istediğim bir hikaye koleksiyonu. Yasal ve bilimsel araştırma yaptım ve web'den bana rapor vermesini istedim. Ancak tek başına araştırma metni canlandıramaz. Web'de bulunmayan ve yalnızca yüz yüze etkileşimlerle deneyimlenebilen şeyler vardır. Bu yüzden röportaj yaptım. Kurgu, diğer insanların hayatlarını hayal edebilmemiz için önemlidir, böylece empati geliştirebiliriz, böylece kendimizin dışında hareket edebiliriz ve kendimizi yansıtmış görebiliriz. Galaktik olarak önemlidir, çünkü gerçekliğin sadece çok küçük bir kısmı ifade edilebilir ve kendinizi kurgusal olmayanlarla sınırlarsanız ve bunun iyi bir etik işini yapmaya çalışıyorsanız, o zaman insan deneyiminin her türlü bölümünü ifade etme yeteneğini boğarsınız.