Dart: Littler Bahreyn'de parlıyor: rekor ve turnuva zaferi

Bakec

New member
dart
Littler Bahreyn'de parlıyor: rekor ve turnuva zaferi

Bahreyn Masters çeyrek finalinde dokuz darterla oynadı: Luke Littler. Fotoğraf

© Zac Goodwin/PA Wire/dpa/arşiv resmi

16 yaşındaki İngiliz, Bahreyn'de dart tarihi yazıyor. Dokuz dart atmayı yönetiyor: 501 puan için dokuz dart. Ve turnuvayı da kazanıyor.

Luke Littler, Dünya Serisindeki ilk çıkışında büyük bir etki yarattı. Dünya Kupası finaline sansasyonel girişinin üzerinden iki haftadan biraz daha uzun bir süre sonra İngiliz genç, TV kameraları önünde dokuz darter atmayı başaran en genç oyuncu olarak tarih yazdı.

Çeyrek finallerdeki tarihi mükemmel etabın (dokuz okla 501 puan) ardından Littler, 17. yaş gününe iki gün kala Bahreyn Dart Masters'ı kazandı.

Professional Darts Corporation, eski Twitter hesabı olan X'te “16 yaşındaki bir çocuk için tek kelimeyle nefes kesici” yorumunu yaptı. Finalde Littler, eski dünya şampiyonu Michael van Gerwen'i yendi. Hollandalı oyuncu, 18 yaşın biraz altındayken, 2007 yılında TV kameraları önünde dokuz darter atan en genç oyuncuydu.

Littler, ITV4'e “Kimse bana inanmıyor ama Dünya Kupası finalinden düne kadar dart atmamıştım” dedi. İlk maçında kazandığı için çok mutluydu. “İnanılmaz bir hafta.”

Bu yıl için aslında herhangi bir hedef belirlemedi. Littler, “Bu kupayı kazanacağımı bile düşünmemiştim” dedi. Bu sadece zafer değildi; her şeyden önce Bahreyn Uluslararası Pisti'nde düzenlenen turnuvada şampiyonluğu kazanma şekliydi. Özellikle de vatandaşı Nathan Aspinall'a karşı oynadığı maçta, 501 puan almak için yalnızca dokuz oka ihtiyacı vardı.

Littler 8 Şubat'ta Berlin'de

Littler bunu yaptıktan sonra kollarını iki yana açtı ve gülerek kükreyen seyirciye baktı. Sonunda mağlup olan rakibi de saygıyla alkışladıktan sonra Littler'ı kucaklayarak tebrik etti.

Dart dahisi bu Pazar 17. yaş gününü kutluyor. Dev yeteneğin bir sonraki maçları arasında bu yılki Premier Lig'in ilk duraklarının Cardiff (1 Şubat) ve Berlin'de (8 Şubat) gerçekleşeceği Galler ve Almanya yer alıyor.

dpa

#Konular