Denizde iklim koruma: Parlayan algler – Bilim Evi'ndeki sergi

Bakec

New member
Denizde iklim koruması
Parlayan yosunlar – Bilim Evi'ndeki sergi





Bir sanatçı fotoğraf sergiliyor

© Danielgastaldi/


Kahverengi algler iklim değişikliğini yavaşlatabilir. Bir sanatçı kaygan iklim koruyucularını sahneliyor.





İklim koruyucuları olarak kahverengi algler Bremen'deki bir serginin odak noktası. House of Science, “Denizdeki algler atmosferden büyük miktarda karbondioksiti uzaklaştırabilir” diye duyurdu. Fransız sanatçı Sarah Braeck bu olguya yaklaştı ve alglerin fotoğraflarını sanatsal olarak düzenledi. “Işık Akımları” sergisi Çarşamba öğleden sonra (17:00) açılıyor.



Bremen'deki Max Planck Deniz Mikrobiyolojisi Enstitüsü'nden bir ekip, kaygan iklim koruyucularını araştırıyor: araştırmaya göre kahverengi algler büyümek için karbondioksit kullanıyor. Algler ayrıca sera gazını kullanarak tortularda yüzyıllarca kalabilen şekerli ve parçalanması zor bir sümük oluşturuyor.


Kahverengi algler çoğunlukla denizde bulunan çok hücreli alglerdir. Bunlar arasında deniz yosunu, düğümlü deniz yosunu ve çalışmada incelenen ve Kuzey ve Baltık Denizleri ile Kuzey Atlantik'te yaygın olan mesane yosunu (Fucus vesiculosus) bulunur. Kahverengi algler karadaki ormanlardan birim alan başına daha fazla karbon sabitler, diye yazıyor ekip. Bu nedenle alglerin yetiştirildiği, hasat edildiği ve kullanıldığı çiftlikler iklim değişikliğine karşı bir önlem olabilir.


Sergi için Braeck, araştırma ekibinin fotoğraflarını düzenledi: “Baskıları suya batırıyor, mürekkeple rafine ediyor ve flaşlı fotoğraflar çekerken havayı ve su akımlarını yansıtıcı malzemelerle somutlaştırıyor,” diye bildiriyor Bilim Evi. Bremen Üniversitesi'ndeki Max Planck Deniz Mikrobiyolojisi Enstitüsü ve Deniz Çevre Bilimleri Merkezi projeye bilimsel destek sağlıyor. Sergi, Bilim Evi'nde 28 Ekim'e kadar görülebilir.


Max Planck Deniz Mikrobiyolojisi Enstitüsü'ndeki alg araştırmalarına ilişkin özet


dpa

#Konular