Dirlik sistemi ne demek ?

Hypophrenia

Global Mod
Global Mod
Dirlik Sistemi; Yonetim ve Denetimin Temel Parcas

Dirlik sistemi, yonetim ve denetimin temel parcas olarak kabul edilmektedir. Dirlik sisteminin amac, bir organizasyonun kararlarnn ve eylemlerinin surekli olarak denetim altnda tutulmasn saglamaktr. Bu sistem, kurumun ilkelerine ve politikalarna uyulmasn ve butunlugunun korunmasn amaclamaktadr. Bu amaca ulasmak icin, denetim mekanizmalar gelistirilmistir.

Dirligin Anahtar Ogeleri

Yonetim ve denetime iliskin dirlik sistemlerinin anahtar ogeleri, denetim mekanizmalarnn kurulmas ve kullanlmasdr. Denetim mekanizmalar, kurumun ilkelerinin ve politikalarnn kararlarnn ve eylemlerinin surekli olarak denetim altnda tutulmasn saglamak icin gelistirilmistir. Bu mekanizmalar arasnda; yasalara ve regulasyonlara uygunluk, ortaklklar arasndaki iliskilerin gozden gecirilmesi, personel egitiminin yonetimi, cesitli kurumsal risklerin denetimi ve snrlamalar, strateji ve performans olcumlerinin kurulmas ve uygulanmas yer almaktadr.

Dirlik Sisteminin Faydalar

Dirlik sistemi, kurumlarn ilkelerine, kurallarna ve politikalarna uyulmasn saglayarak, ortaklklar arasndaki iliskilerin gozden gecirilmesi, risklerin snrlandrlmas ve stratejik ve performans olcumlerinin kurulmas ve uygulanmas gibi onemli konularda denetim mekanizmalarnn etkin bir sekilde kurulmasn saglamaktadr. Dirlik sistemleri, kurumlarn riskleri daha iyi yonetebilmesine ve cok daha iyi ve etkili kararlar alabilmesine yardmc olmaktadr. Boylece, kurumlar daha guvenli ve surekli bir sekilde kendilerini gelistirebilmektedir.

Sonuc olarak, dirlik sistemi, yonetim ve denetim mekanizmalarnn etkin bir sekilde kurulmasn saglamaktadr. Yonetim ve denetim sureclerinin amac, organizasyonlarn ilkelerini ve politikalarn kararlarnn ve eylemlerinin surekli olarak denetim altnda tutulmasn saglamaktr. Dirlik sistemi, kurumlarn kararlarnn ve eylemlerinin denetim altnda tutulmasn ve risklerin snrlandrlmasn saglamaktadr.