Doğanın korunması: Wadden Denizi'nde fok sayımı için ilk uçuşlar başlıyor

Bakec

New member
doğal rezerv
Wadden Denizi'nde fok sayımı için ilk uçuşlar başlıyor





Uzmanlar, sular çekildiğinde dinlenen yetişkinleri ve genç hayvanları havadan sayıyor ve fotoğraflıyor. Fotoğraf

© Sina Schuldt/dpa


Sular çekildiğinde kumsallarda yatıp uyukluyorlar: Wadden Denizi'nde binlerce fok yaşıyor. Uzmanlar önümüzdeki haftalarda nüfus gelişimini inceleyecek; bunu yapmak için gözlemcilerin havaya çıkması gerekecek.





Pilotlar, avcılar ve bilim insanları, Wadden Denizi'ndeki fok popülasyonunu havadan araştırmak amacıyla bu yıl ilk sayım uçuşlarını küçük uçaklarla yapmayı planlıyor. Sular çekildiğinde, deneyimli gözlemcilerin bulunduğu iki pervaneli uçak, Doğu Frizya'daki Aşağı Saksonya kıyılarından Norddeich'ten ve Wilhelmshaven yakınlarındaki Mariensiel'den aynı anda havalanacak.



Bu, Oldenburg'daki Tüketicinin Korunması ve Gıda Güvenliğinden sorumlu Devlet Dairesi tarafından duyuruldu. Bilim insanları, popülasyonun nasıl geliştiğini ve ne gibi sonuçlar çıkarmaları gerektiğini görmek için hayvan sayısını kullanabilirler.


Devlet ofisi, “Mühürler, benzersiz Wadden Denizi habitatı için önemli bir biyolojik göstergedir” dedi. Gelgitin düşük olması sayım için idealdir çünkü hayvanlar daha sonra örneğin güneşlenmek için kumluklarda toplanır.


Sayımlar Almanya, Danimarka ve Hollanda arasındaki uluslararası koruma anlaşmasının bir parçası. Aynı anda diğer ülkelerde de sayımlar yapılıyor.


Envanter yüksek seviyede stabilize edildi


Aşağı Saksonya'da avcılar ve devlet dairesinden bilim adamları gönüllü olarak birlikte çalışıyorlar. Üç uçağın kullanıldığı önceki yıllardan farklı olarak, bu yıl Aşağı Saksonya kıyılarının bölümleri kabaca eşit büyüklükte yalnızca iki sayım bölümüne bölündü. Geri sayım uçuşlarının Ağustos ortasına kadar dört gün daha yapılması planlanıyor.


Devlet dairesine göre fok popülasyonu son yıllarda Aşağı Saksonya kıyısında yüksek bir seviyede sabitlendi. 2023 yılında Ems ve Elbe arasında 8.912 hayvan sayıldı. Üçlü Wadden Deniz Sekreterliği'ne göre, geçen yaz Wadden Denizi'nin tamamında 22.621 hayvan vardı. Genel olarak bu, üst üste üçüncü yılda biraz daha az hayvanın sayıldığı anlamına geliyor.


dpa

#Konular