Eğitim gemisi: “Gorch Fock”un dört ay sonra Kiel’e dönmesi bekleniyor

Bakec

New member
Eğitim gemisi
“Gorch Fock”un dört ay sonra Kiel’e dönmesi bekleniyor

“Gorch Fock” donanma limanından ayrılıyor. Fotoğraf

© Frank Molter/dpa/arşiv resmi

Donanma yelken eğitim gemisi “Gorch Fock” bu Cuma günü ana limanı Kiel’de yeniden demirleyecek. Donanmanın Salı günü açıkladığı gibi, üç kaptanın sabah 10’da varması planlanıyor. “Gorch Fock” 175. yurtdışı seferine 20 Mart’ta başladı. O zamandan beri barikat 7.000 deniz mili yol kat etti. Seyir, Kaptan Peter Graf von Kielmansegg komutasındaki gemiyi ve mürettebatı İspanya’ya, Portekiz’in Madeira ve Azor adalarına ve İrlanda’ya götürdü.

Donanma yelken eğitim gemisi “Gorch Fock” bu Cuma günü ana limanı Kiel’de yeniden demirleyecek. Donanmanın Salı günü açıkladığı gibi, üç kaptanın sabah 10’da varması planlanıyor. “Gorch Fock” 175. yurtdışı seferine 20 Mart’ta başladı. O zamandan beri barikat 7.000 deniz mili yol kat etti. Seyir, Kaptan Peter Graf von Kielmansegg komutasındaki gemiyi ve mürettebatı İspanya’ya, Portekiz’in Madeira ve Azor adalarına ve İrlanda’ya götürdü.

Yaklaşık 250 subay adayı, temel denizcilik eğitimlerinin bir parçası olarak uzun gemide ilk deneyimlerini kazandılar. Aralarında Kolombiya, Fransa, Togo, Kamerun ve Senegal’den öğrenciler de vardı.

Yıllar süren pahalı tadilattan sonra Donanma, “Gorch Fock”u 2021’de geri aldı. Aralık 1958’de hizmete girmesinden bu yana, yaklaşık 15.000 subay ve astsubay adayı “Gorch Fock” konusunda eğitim aldı. Gemi, eğitim gezilerinde 750.000 deniz milinden fazla yol kat etti. Bu da dünya etrafındaki 35 yörüngeye karşılık geliyor.

dpa

#Konular