EM: Yedek ter Stegen hayal kırıklığına uğradı: İstifa düşüncesi yok

Bakec

New member
EM
Yedek ter Stegen hayal kırıklığına uğradı: İstifa düşüncesi yok

Almanya'nın kalecisi Marc-Andre ter Stegen maç öncesinde yedek kulübesinde oturuyor. Fotoğraf

© Tom Weller/dpa

Manuel Neuer'in ardından yine ikinci sırada yer almak Marc-André ter Stegen için büyük bir darbe oldu. Milli antrenörün görüşünü paylaşmıyor. Ancak yine de Avrupa Şampiyonası'ndaki rolünü üstlenmek istiyor.

Marc-André ter Stegen, evindeki Avrupa Şampiyonası'nda ikinci sıraya gerilemesi nedeniyle büyük darbe aldı. FC Barcelona'nın kalecisi salı günü milli futbol takımının genel merkezinde yaptığı açıklamada, “Bu hoş bir durum değil. Ancak antrenör kararını verdi ve ben de aynı fikirde olmasam da bunu kabul ediyorum” dedi.

Ancak milli teknik direktör Julian Nagelsmann'ın Avrupa Şampiyonası için ilk tercih edilen kaleci olarak Manuel Neuer'i seçmesine rağmen DFB takımından istifa etmeyi asla düşünmedi.

32 yaşındaki oyuncu, “Milli antrenöre birinin sportif, diğerinin insani yönü olduğunu söyledim. Herkesin bana güvenmesini istiyorum” dedi. Kaleci, “Kişisel olarak benim için hayal kırıklığı yaratıyor, çok hayal kırıklığı yaratıyor. Ancak günün sonunda gruba karşı bir sorumluluğunuz var. Elimden geldiğince yardımcı olacağım” diye güvence verdi.

Ter Stegen, Neuer'in bacağını kırmasının ardından uzun sakatlık molası sırasında DFB formasının bir numarasıydı. Ancak 2018 Dünya Kupası öncesinde olduğu gibi, turnuvadan kısa bir süre önce yedek oyuncu olarak görevlendirildi. Ter Stegen, 2017'de Konfederasyon Kupası'nı kazandığında, o zamanki milli teknik direktör Joachim Löw, Neuer de dahil olmak üzere normal oyuncularının çoğunu sahaya çıkarmadığında, bir turnuvada yalnızca bir numaraydı. Şu ana kadar 40 uluslararası maça çıktı.

Neuer'den şefkat

Neuer, 18 ay sonra Pazartesi günü Ukrayna'ya karşı DFB formasıyla geri dönüşünü (0:0) kutladı ve ardından ter Stegen'in hayal kırıklığını anladığını ifade etti. Ter Stegen, kaleciler arasındaki ilişkinin iyi olduğunu garanti etti. “Bunun Manu ile hiçbir ilgisi yok, aynı pozisyondayız. Ancak kişisel düzeyde onunla hiçbir ilgisi yok. İyi bir ilişkimiz var. Aynı amaç için savaşıyor olsak bile bu şu anlama gelmiyor:” Ondan hoşlanmıyorum” dedi.

Neuer'in bir daha yokluğu konusunda spekülasyonda bulunmadı. Ter Stegen, “Başına bir şey gelmesini ya da hata yapmasını asla istemem. Bu ben değilim. Bu benim tarzım değil. İkinci olmak kolay değil ama elimden geleni yapacağım” dedi. Nagelsmann'ın Avrupa Şampiyonası kadrosunda Neuer ve ter Stegen'in yanı sıra TSG Hoffenheim'dan Oliver Baumann ve VfB Stuttgart'tan Alexander Nübel de yer alıyor; bu da ilk kez büyük bir turnuvada dört kalecinin yer almasını sağlıyor.

Milli takım programı DFB kadrosu Avrupa Şampiyonası programı

dpa

#Konular