Enerjisa Üretim, buluta taşıdığı uygulamalarıyla operasyonel verimliliği artırdı

Zoe

New member
Portföyünün yüzde 56’sı yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan Enerjisa Üretim, Türkiye’nin dört bir yanındaki santrallerinde elektrik üretimi ve ticareti yapıyor. Dijital dönüşüm sürecinde evvela demirbaş uygulamalarını yine kodlayarak buluta uyumlu hale getiren Enerjisa Üretim, sonrasındasında tüm uygulamalarını birer birer buluta taşıyarak Azure’un sunduğu imkanlardan yaralanmaya başladı. Bir buçuk yıllık süreç sonunda şirket ortasında tüm departmanların istediği bilgiye istediği vakit erişebileceği ve kelam konusu bilgiyi tercih ettiği platform üzerinde kullanabileceği bir yapı kurgulandı.

Hem ofislerinde tıpkı vakitte santrallerinde uzun müddet uzaktan ve hibrit çalışmayı deneyimleyen Enerjisa Üretim, bugün artık tüm operasyonlarını hibrit modelde sürdürüyor. Teams başta olmak üzere Office 365‘in tüm iş birliği mamüllerini kullanmaya pandemi öncesinde başlayan Enerjisa Üretim, bu sayede kısıtlamaların olduğu devirde süratli bir adaptasyon süreci yaşadı. Teams üzerinden konserler, müellif söyleşileri ve yemek yarışları düzenleyen şirket, çalışanların birlikte toplumsallaşmasına de katkı sağlamış oldu.

Saha çalışanları, low-code platformların daha aktif kullanılmaya başlanmasıyla bir arada Power Apps, Power Automate ve Power BI’ın çıktılarını, IT’yi dahil etme zaruriliği olmadan kendileri yönetebilir hale geldiler. Saha çalışanlarının büsbütün kendi yetkinlikleriyle Power Apps uygulamaları geliştirmeleri, bunları Power Automate’e entegre etmeleri ve Power BI üzerinden raporlayabilmelerinin mümkün hale gelmesiyle iş ünitelerinin IT takviyesi olmaksızın da dijitalleşebileceği kanıtlandı.

Öte yandan son senelerda dış kaynaklı siber atakların ve bilinçli/bilinçsiz iç kaynaklı güvenlik risklerinin arttığına dikkat çeken Enerjisa Üretim Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Ali İnal, “Microsoft 365 E5 paketi içerisinde bulunan bütün security ve compliance özelliklerini faal biçimde kullanıyoruz ve bunları kendi ekosistemimizdeki altyapılarla entegre etmiş durumdayız. Kimlik muhafazası için Defender for Identity’den, uç nokta müdafaasında Defender for Endpoints’e ve shadow IT ve kullanılan platformlara hakimiyet manasında Defender for Cloud apps’e kadar bütün güvenlik mamüllerinin yararını görüyoruz. Daha da kıymetlisi bunları tek bir noktadan yönetebilir ve raporlayabilir hale geliyoruz.

• Anasayfa
  • Internet
  • Öbür Haberleri
  • Enerjisa Üretim, buluta taşıdığı uygulamalarıyla operasyonel bilgi