Ergin Ataman: ‘Larkin, şampiyon oyuncu olduğunu gösterdi’

Yasmin

New member
Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, AX Armani Exchange Milan karşısında alınan 77-65’lik galibiyeti kıymetlendirdi.

Ataman, “Son dönemde bir tane mola aldık. Devamında Larkin bir şampiyon üzere oynamaya karar verdi ve nitekim bu biçimde bir maç sonu oynadı. Ribaundları denetim etmeye çalıştık. Durum icabı olmadan hayli ekstra sayılar buldular. 5-6 dakika kalana kadar devreye girmeyen Larkin, maçı kırdı, maçı kazandırdı.” dedi.

Larkin’in son dönemdeki performansına değinen deneyimli koç, “Larkin, şampiyon bir oyuncu üzere o ritmini buldu. Kimi top kayıpları vardı ancak 5 dakika kala ritmini buldu. Bir şampiyon olduğunu aşikâr edercesine son 5 dakikasını oynadı bu maçın” sözlerini kullandı.

“İNANILMAZ BİR ATMOSFER VARDI”

Ataman, taraftara verdiği dayanak için teşekkür ederek, “İnanılmaz bir atmosfer oluşturdular. İtalya’daki maçtan daha sonra buradaki taraftarın üç katı İstanbul’da olacak demiştim ve bu dayanağı gördük. Maç boyunca bizi ayakta tuttular, savunma sertliğimizi üst çıkardılar. Bu taraftarın önünde şampiyona üzere oynayan Larkin’in performansını ortaya çıkardılar. Maç boyunca olağanda soktuğumuz şutları sokamadık, Larkin performansını atakta yeterli gösterdi. Atakta her zamanki üzere değildik, savunmada serttik lakin son kısımda Milano fazla hamle ribaundu aldı. Uygun bir performans sergiledik. Son çeyrekte şampiyon üzere oynayan Larkin maçı koparmasını bildi. Milano’yu da tebrik ediyorum, tam bir play-off maçıydı. Milano kadrosunun sert ve kararlı buraya geleceğini biliyorduk.” değerlendirmesinde bulundu.

“İSTEDİĞİMİZ OYUNU OYNAYAMADIK”

“Bu seride istediğimiz oyunu oynayamadık.” kelamlarını kullanan Ergin Ataman, “Milano bizi oynatmıyor, hamlede rahat sayı bulamıyoruz. Biraz daha oyuncularımın rahat bir biçimde hamle performansını vermelerini bekliyorum. Larkin’in son 5-6 dakikadaki performansı bize maçı kazandırdı lakin grup halinde fevkalade savunma yaptık. Ribaundlardan seken toplar haricinde kolay sayı imkanı vermedik. Perşembe günü bir daha savunma sertliğini alana yansıtmamız gerekiyor.” halinde konuştu.