Galatasaray’da idari önlem sonucu, mahkemece kaldırıldı

Yasmin

New member
Galatasaray’da 30 Nisan’daki olağanüstü genel konsey için alınan önlem sonucu kalktı, bir daha yarış başladı.
İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi, kulübün önleme dönük başvurusunu duruşma açarak kıymetlendirdi. Duruşmaya davacı ve davalı kulüp dernek avukatları katıldı. Burada feri müdahil olarak katılanlar üyeler de yer aldı.

Yapılan konuşmaların akabinde mahkeme, ihtiyati önlem sonucuna yapılan itirazı kısmen kabul ederek, 19 Nisan’da verilen önlem sonucunın kaldırılmasına kararlaştırdı. Mahkeme ayrıyeten, aklanamayan kulüp lideri, idare heyeti ve kontrol konseyi üyelerinin seçilme hakkına mahzur olan kararın icrasının da tedbiren durdurulmasına hükmetti.

Son genel heyetin divan başkanlığını yapan Metin Sinan Arslan, “Ben divan heyeti ismine buradaydım. Kulüp avukatları ayrıyeten buradaydı. Ayrıyeten yaklaşık 40’a yakın üyemiz toplantıya katıldı. Divan liderimiz da katıldı. Mahkeme, Galatasaray’ın önünü açtı. Bize nazaran artık 30 Nisan’da Galatasaray’ın seçimi yapılacak” dedi.
Davaya feri müdahil olarak katılan Avukat Metin Ünlü de şunları söylemiş oldu:

“Hukuk üstünlüğü burada bir daha kendine beden buldu. Mahkeme seçimli genel konseyin önünü açtı. Verilen önlemi kaldırdı. Verdiği ikinci karar, 59. unsura nazaran bir seçim içerisinde mevcut idare heyetinin seçimlere girme hakkıdır. Kendileri de bugüne kadar bu biçimde bir talepte bulunmadılar. Bildiğim kadarıyla bu biçimde bir dava da açmadılar. O niçinle mevcut iki adayımızla yeni liderimizi seçeceğiz.”

sonucun akabinde bir açıklama yapan Galatasaray, “Kısmen kaldırılan önlem sonucu kararında mevcut seçim sürecimiz kesintisiz olarak devam etmektedir” sözünü kullandı.

‘Burak Elmas seçime girebilir’

Son genel konseyde divan başkanlığı yapan Metin Sinan Arslan, Burak Elmas’ın bundan daha sonraki seçime girebileceğini belirtti.

Arslan, “Tüzüğümüze göre, ibra olmayanların 3 yıl yani bir seçim devri seçilme yeterlilikleri ortadan kalkıyor. Mahkeme buna bu karar istikametinden bir önlem koydu, devam ettirdi. Yani Burak Elmas bundan daha sonraki seçimlere katılma imkanına sahip olacak. O seçilme hakkını kazandı. Bu benim ferdî fikrim. Divan şurasının listeleri alma periyodu bitti. Lakin bundan daha sonraki seçimlerde Elmas ve idaresindeki arkadaşlar katılabilirler” diye konuştu.

Iniesta’nın Barça formasıyla son golü