Galatasaray’da seçim öncesi hayli konuşulacak kelamlar: bir daha lideri devirecekler!

Yasmin

New member
“İnanın 117 yıllık dev çınarda yaşananların birçoklarını içime sindiremiyorum. Eski hürmet paha liderler, sportmenler, kurucu Ali Sami Yen ve taraftar dişiyle tırnağıyla kazıyarak Galatasaray’ı büyük kulüp yaptılar. Bu miras son 10 yıldır yaralandı, hastalandı…

‘IŞITAN GÜN’Ü SEVMİYORUZ, SENİ İDARİ TARAFTAN İBRA ETMİYORUZ’

Düşünebiliyor musunuz, mali kongre yapıldı, 2 bin 500 kişi salona gelip kartlarını aldılar. çabucak sonrasında baktılar oylama gece saat 02.30’da gerçekleştirilecek, yarısı konutlarına gittiler. Akabinde mali kongre sabah saatlerine kadar sürdü. Hepimizin bildiği üzere burada Lider Burak Elmas’a, “kulübü mali konularda fazlaca âlâ yönetim ettin, ancak biz senin idaresindeki Işıtan Gün’ü sevmiyoruz, bunun için de seni idari taraftan ibra etmiyoruz” iletisi çıktı.

Benim anlayamadığım, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın mali kongrelerinde birinci gün konuşmalar, 2. gün oylama yapılıyor. Galatasaray’da ise tüzükte ufak bir değişiklik yaparak bu tıp bir karar alınsa Adnan Polat’la, merhum lider Mustafa Cengiz’le, son alarak da Burak Elmas ile sıkıntılar yaşanmaz, kulüp de mahkemelik olmazdı.

‘G.SARAY’A HÜKMETMEK İSTEYEN AZINLIĞIN HESABI FARKLI’

Fakat Galatasaray’a hükmetmek isteyen azınlığın hesabı farklı. “30 milyon taraftarı, 10 bine yakın üyesi olan kulübü biz yönetim edelim” diyorlar ve adalet istemiyorlar. Bu yüzden de sarı-kırmızılılarda kaos bitmiyor, kulübe huzur gelmiyor.

‘ELMAS’IN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM’

Bugün mahkemeden karar çıkacak. Mahkeme önlemi kaldırırsa ayın 30’unda Galatasaray yeni liderini seçecek. Kaldırmazsa seçim olması için bir tek yol var. Burak Elmas idaresini toplayacak ve istifa edecek. Birfazlaca şey konuşuluyor lakin fedakarlık istenilen kişi yalnızca Burak Elmas. Evvel şunu söyleyeyim Lider Elmas’ın o parmağını sallayarak kürsüden ‘istifa et lider, gereğini yap başkan’ diye bağıranlardan epey daha güzel bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Bunun için de Elmas’ın istifa edip, bir an evvel seçim olması ismine her türlü fedakarlığı yapacağını düşünüyorum.

‘İBRASIZLIK VERİP YENİDEN LİDERİ DEVİRECEKLER’

Mahkeme önlemi kaldırmazsa tekrar mali kongre yapılacak, sonrasındasında da seçim olacak. Büyük ihtimalle de bu seçim 15 Haziran’a sarkacak. Burada kim ziyan gorecek? Olağan ki Galatasaray… Pekala kulübün ziyan görmesi bu insanların umurunda mı? Düşünün seçim oldu, kim başkanlığa gelirse gelsin Burak Elmas’a yapıldığı üzere gece saat 02.00’de kongre salonuna 250 kişi getirecekler, ibrasızlık verecekler, bir daha lideri devirecekler. Bu durum Galatasaray’ın bahtı olmamalı. Artık taraftar ve topluluk tıpkı şeyi düşünüp birlikte hareket etmezse inanın uzun yıllar kulübün düzlüğe çıktığını hiç birimiz bakılırsameyeceğiz.”