Google Benim İşletmem (My Business) nedir, nasıl kullanılır?

Zoe

New member
Google Benim İşletmem, Google tarafınca kullanıma sunulan, işletmelerin fiyatsız bir biçimde kayıt olduğu bir platformdur. Google Benim İşletmem (My Business) kaydının nasıl yapıldığını ve bilgilerinı inceleyelim.

Google Benim İşletmem Ne İşe Fayda?

Google My Business (Benim İşletmem) ile işletme sahipleri Google’da görüntülenmelerini arttırabilir. Google, arama neticelerinda sağ tarafta kutucuk içerisinde ilgili işletmelerin birtakım ayrıntılarını paylaşıyor. Google Benim İşletmem ne işe fayda diyenler için 2021 yılının datalarını paylaşalım.

Ipsos Research’e bakılırsa Google Benim İşletmem ile

• 7 kat daha fazla tıklama alınabiliyor.
  • Pozisyon ziyaretleri %70 artıyor.
  • Satın alma oranı %50 artıyor.
Google Benim İşletmem Hangi Hizmetleri Sunar?

Google Benim İşletmem ile, verdiğiniz hizmet ile alakalı müşterilerinizi bilgilendirebilirsiniz. Hizmet verdiğiniz bölgeyi ve çalışma saatlerinin bilgilerinı paylaşabilirsiniz. Güncellemeler yayınlayabilirsiniz. Eserlerinizi sergileyebilirsiniz.

Google Benim İşletmem kaydı nasıl yapılır?

• İşletme isminizi yazın ve akabinde İşletmenizi Google’a ekleyin butonuna tıklayın.

• Bu basamakta işletme adresinizin Google haritalar ve arama neticelerinda gösterilip gösterilmeyeceğini seçmeniz gerekiyor.

• Bu aşamda işletme adresinizi eksiksiz ve yanlışsız bir biçimde girmeniz gerekiyor. İşletmenizin onay alabilmesi için girmiş olduğunuz adrese posta ile kod gönderilecektir.
  • Size ilişkin olabilecek işletmelerin listelendiği sayfada “Bunların hiç biri” seçeneğini işaretleyerek devam edebilirsiniz.
  • Hizmet verdiğiniz yahut gönderim yaptığınız bir işletmeniz var ise bu aşamda “Evet” seçeneğini işaretleyin ve bölge işaretlemesi yapın.

• İşletmenize ilişkin telefon numarası ve web site adresinizi girmeniz gerekiyor. Bu alanda da girdiğiniz ayrıntıların büsbütün yanlışsız olması epey kıymetli. İşletmenizi görüntüleyen müşteriler size bu alandaki detaylarınizden ulaşacaklar. Ayrıyeten İşletme profilinizi oluşturmak için telefonunuza sms ile onay kodu gönderilecek.

• Bu evrede işletmenizin açık olduğu saatleri profilinize kaydetmeniz gerekiyor.
  • İşletmeniz ile ilgili açıklayıcı birkaç cümle ekleyerek sizi arayan müşterilerinize yardımcı olabilirsiniz.

• Sıradaki kademede ise işletmenize ilişkin görselleri profilinizde yayınlamak için yüklemeniz gerekiyor.
Google Benim İşletmem Adres Değişikliği

Google Benim İşletmem adres değişikliği yapmak için sol menüde yer alan “Bilgi” alanına tıklayın. Akabinde açılan sayfada adres değişikliği yapabilirsiniz.

Google Benim İşletmem Fotoğraf Ekleme

Google İşletme profilinize fotoğraf eklemek yahut silmek için yönetici sayfasında yer alan fotoğraflar butonuna tıklayın. Açılan sayfada yükleyeceğiniz fotoğrafın cinsine bakılırsa alanı seçin ve görsellerinizi yükleyin. Silmek istediğiniz fotoğraflarda ise fotoğrafı açtıktan daha sonra sağ üstteki çöp ikonuna tıklamanız kâfi olacaktır.

Google Benim İşletmem ile SEO

Google Benim İşletmem ile öne çıkmak için yapılması gereken en kıymetli noktalardan biri de SEO olarak karşımıza çıkıyor. Sizinle tıpkı bölgede emsal hizmeti veren işletmelerin önünde çıkmak ve müşteri kazanmak için Google İşletme profilinizi optimize etmeniz gerekmektedir.

İşletme profilinizi optimize ederken web sitenizdeki makaleleri kullanabilirsiniz. Yahut toplumsal medya hesaplarınızda paylaştığınız içerikleri de yayınlar sekmesi altında paylaşabilirsiniz. Ayrıyeten müşteri yorumlarını cevaplayarak da işletmenizi daha fazlaca öne çıkarabilirsiniz.

Google Benim İşletmem ve Lokal SEO

Lokal arama neticelerinda web sitenizin yahut işletmenizin çıkması pek değerli bir durumdur. Kullanıcılar web sitenizi ziyaret ederek sizden hizmet satın alabilir yahut işletmenize ulaşmak için yol tanımı alabilir. Her iki durumda da web sitenizin yahut işletme profilinizin SEO açısından uygun performans göstermesi gerekmektedir.

• Anasayfa
  • Internet
  • Web Siteleri Haberleri
  • Google Benim İşletmem (My Business) nedir, nasıl kullanılır?