Her resim bir hikaye anlatıyor – Sanat Gazetesi

Zoe

New member
Susan Meiselas fotoğrafçı olmaya başlamadı. Belgesel fotoğrafçısı, film yapımcısı ve Magnum Vakfı Başkanı, 1971'de Sanat Sanat Müzeleri'nde görülen çığır açan “44 Irving Caddesi, Cambridge, MA Serisi” ni çektiğinde Sanat Eğitim Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesine doğru çalışıyordu.

En iyi 1970'lerin sonlarında Nikaragua'daki ayaklanmanın belgesel fotoğrafçılığıyla tanınan ve on yılın daha sonra karnaval striptizcilerinin fotoğrafları, Meiselas son galeri konuşması sırasında Irving Street siyah beyaz baskılarına baktı ve takip eden kariyeri nasıl şekillendirmeye yardımcı oldular.

Başlangıçta, fotoğrafta “sosyolojik bir bükülme ile” bir kurs gözünü yakaladığında derecesine odaklandığını söyledi. (Artık kursun adını hatırlamıyor.) Bir sınıf projesi için Cambridge yatılı evinin diğer sakinlerini vurmayı seçti.

“Kamera bağlanmak için böyle oldu” dedi. “Kimseyi bilmiyordum ve kapıları çalmaya başladım.”

Farklı dairelere giderken, eski binadaki her alanın “farklı bir karaktere sahip olduğunu” fark etti. Sakinlerin odalarını nasıl kişiselleştirdiklerini görünce, “Mekanlarıyla yaptıkları şeyden etkilendim.”

Ziyaretçiler Meiselas'ın tartışılan fotoğraflarını incelemek için bir araya geliyor.

Stephanie Mitchell/Sanat Personel Fotoğrafçıları

Meiselas, alanın kişisel kullanımından daha da büyüleyici, sadece ilk isimleriyle tanımladığı komşularıyla etkileşimlerdi. Başlangıç olarak, fotoğrafçılığı öğrenen bir öğrenci olduğunu açıklardı. “Onlara bir portre için oturacakları bir yer olup olmadığını sorardım.” Sonuçlar değişir, denekler kolay sandalyelere yerleşmiş veya yere uzanır, bazıları temiz, iyi aydınlatılmış alanlarda ve diğerleri kitap ve kağıtlarla çevrilidir. Fotoğrafları geliştirdikten sonra, konularını göstermek için bir iletişim sayfasıyla geri dönecekti. “Benim için başka bir şey olduğu an buydu” dedi. Konuları fotoğrafları izledikten sonra onlara “Kendiniz hakkında nasıl hissediyorsunuz?” Diye sordu.

Mektupları sınıf için fotoğraflarla birlikte gönderen Meiselas, sergi duvarındaki bir QR koduna erişerek okunabilen bu yazılı yanıtların kurulumu tamamladığını söyledi. “Bana ya kendileri hakkında nasıl hissettikleri, resmin onları nasıl tasvir ettiğini ya da tasvir etmediklerini yazdılar.”

“Gordon, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Gordon, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

© Susan Meiselas/Magnum; Fotoğraf Sanat Sanat Müzelerinin izniyle

“Carol, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Carol, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Mike ve Alease, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Mike ve Alease, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Cromwell, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Cromwell, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Susan, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

“Susan, 44 Irving Street, Cambridge, MA,” 1971, jelatin gümüş baskı.

Galeri konuşmasında bu yanıtların alıntılarını yüksek sesle okudu. Örneğin, eski komşusu Gordon, bir sandalyede, kitapları ve arkasında bir televizyonla çökmüş gösterildi. “Yalnız yaşamayı seçmezdim. “Ben böyle, biraz uzakta.

QR tarafından erişilebilir metnin diğer örneklerinde, başka bir komşu Carol, kitaplarıyla çevrili olduğunu gösteren fotoğrafına cevap verdi. “Yüzümün en yaratıcı reçel seanslarım sırasında hissettiğimi aktardığını düşünüyorum: yavaşlığımdan biraz memnun değil, şimdiye kadar ilerleme ve kalite eksikliği.” Bir diğeri Barbara, kendi kendine odaklandı: “Resmim bana… küçük dünyamda”, bir masaya yazdığını gösteren fotoğrafı yazdı, “Bakıyor dışarı herkese ve her şeyde. “

Bu mektuplar Meiselas'ın odağı oldu. “Sınıfta 'Fotoğrafçı olacağım' diye düşünmedim. Bunun yerine, “Bir bağlantı noktası olarak kamera tarafından büyülendim.”

Onu ilgilendiren şey, deneklerin nasıl tepki verdiğiydi. Deneyim ayrıca, çalışmalarında sabit haline gelen iki temayı da gündeme getirdi: “bağlantının zevki ve temsil gücünün sorunlu doğası.”

Meiselas, bu temaları son zamanlarda “İşbirliği: Potansiyel Bir Fotoğraf Tarihi” kitabında araştırdı ve “fotoğrafçılığa gerçekten başkaları dahil olmak üzere bakma girişimi” olarak adlandırıldı. (Kitap, UC Berkeley Afro-Amerikan Araştırmaları Profesörü Leigh Raiford; Yale Üniversitesi Kadın, Cinsiyet ve Cinsellik Çalışmaları Profesörü Laura Wexler; ve Brown Üniversitesi Ariella aïsha Azoulay arasında işçi ve fotoğrafçı arasında bir ilişkinin gerekli olduğu için, Modern Kültür ve Medya Ariella aïsha Azoulay Profesörü; kapsayıcı ve katılımcı ve daha sorunlu olan. ”

“Irving Street” projesinden sonra Meiselas eğitim derecesini almaya ve öğretmeye devam etti. İlkokul öğrencileriyle Güney Bronx'taki bir deney okulunda çalışarak, tekrar çalışmalarına fotoğrafçılık dahil etti. Basit iğne deliği kameraları kullanarak öğrencileri çevrelerinin ve komşularının fotoğraflarını çekti ve “küçük kitaplar yaptı” diye hatırladı.

“Hikayeler anlatmak için görüntüler kullandılar. “Bu, anlatı ve bağlantı ile ilgiliydi: iğne deliği kameranızı al, sokakta dışarı çıkın…” Bu fotoğraflar aracılığıyla Meiselas, öğrencilerine “dünyada bir değişim olarak bir fotoğraf kavramı” vermeyi umduğunu söyledi.

Tüm bu projeler aracılığıyla ilişki kurma konusunu görüyor. Bir kez daha “Irving Street” serisine baktığında, “Bu proje her zaman uygulamamın başlangıcı olarak yankılandı.”

Susan Meiselas'ın “44 Irving Street, Cambridge, Ma” portföyünden fotoğraflar 6 Nisan'a kadar Sanat Sanat Müzeleri'nde sergileniyor.