Katolik Kilisesi: Kuzey'de Papa Francis'in ölümü hakkında keder

Bakec

New member
Katolik Kilisesi
Papa Francis'in ölümü hakkında keder keder

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Kuzey'deki dini topluluklar ve siyaset Papa Francis'in ölümü nedeniyle dehşete düşüyor. Bir köprü kurucusuydu ve hayatını sadaka ve adalete adadı.

Katolik ve Protestan Kilisesi, Müslümanlar ve Kuzey'deki siyaset, Papa Francis'in ölümüne büyük kederle dehşete düştü ve tepki verdi. Hamburg Başpiskoposu Stefan Heße, Francis'i büyük bir köprü kurucusu olarak övdü. “Bir” Düzenli Kilise “,” kenarlarda bir kilise “, onun için kutsallığını düzenleyen bir kiliseden daha önemliydi.”

Heße: Özel bir zaman sona erdi

Heße, özel bir zaman sona erdi. Hamburg Başpiskoposluğu'ndaki toplulukları öğlen 12'de yas halkasına çağırmıştı. Vatikan'a göre, Roma Katolik Kilisesi başkanı Pazartesi günü Pazartesi günü 88 yaşında öldü.

Heße, “Birkaç yıl içinde bir Hıristiyan olma, sürdürülebilir bir şekilde ve Katolik Dünya Kilisesi'nde ve Katolik Dünya Kilisesi'nde ne hatırlanacağını gerçekten söyleyebileceğimize inanıyorum.” Dedi. Arjantinli mizaç daha sık geçmişti. “Ama bizim için iyiydi, onu papa olarak deneyimlediği için minnettar olabiliriz.”

Franziskus: “Hamburg, oradaydım!”

Heße Papa Francis için çok minnettar. “Bana Hamburg Başpiskoposu'nu atadı ve Piskopos olarak zamanımı eşlik etti.” Papa Francis ile birçok karşılaşmayı hatırlamaktan mutluluk duyuyor. “Onunla ne zaman konuştuğumda mutluydu ve dedi ki:” Hamburg, oradayım! “Papa Francis, Ekim 1986'da Hanseatic şehrini ziyaret etmişti.

Kuzey Almanya'daki (Kuzey Kilisesi) Evanjelik Lutheran Kilisesi'nin eyalet piskoposu Kristina Kühnbaum-Schmidt, Hamburg ve Berlin Başpiskoposluğuna taziye mektubu yazdı: “Papa Francis, çoban ofisinde, manevi gücü ve net sesi bu zamanlarda çok eksik olacak.” Onu her zaman dikkatle ve sıcak bir şekilde çevirdi.

Ekümenik konuşmalar için yeni atmosfer

Kühnbaum-Schmidt, “Onunla birlikte, ekümenik konuşmalar için yeni bir atmosfer Roma Katolik Kilisesi'ne taşındı.” Dedi. Nisan 2024'teki son kişisel toplantısında Francis, ekümizmin yoluna devam etmeye teşvik etti. “Şahsen, Tanrı'nın tehdit altındaki yaratılışına açık bağlılığı beni tekrar tekrar hareket ettirdi.”

Hamburg'daki İslam Toplulukları Konseyi, Papa Francis'in sadece Katolik kilisesini değil, tüm insanlık olduğunu vurguladı. Schura, “Din, kökenli veya sosyal statüden bağımsız olarak her bir insanın adalet, barış ve haysiyetine yorulmadan bağlılığı unutulmaz olmaya devam ediyor.” Dedi.

Müslümanlar, dinlerarası diyalogdaki açıklığını takdir ediyor

Dindarlar arası diyalogdaki açıklığını ve nefret, dışlanma ve şiddete karşı açık sözlerini vurgulamak özellikle önemlidir. Papa Francis, mezhepler, dinler ve kültürler arasında köprüler inşa etmişti. “Hamburg'da da, umut ve bir arada yaşama işareti olarak tutumunu deneyimledik ve değer verdik.”

Hamburg Hükümeti, Schleswig-Holstein ve Mecklenburg-Batı Pomerania'nın başkanları da dehşete düştü. Schleswig-Holstein'ın başbakanı Daniel Gusther (CDU), “Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanla birlikte yas tutuyorum” dedi. Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher (SPD) vurguladı: Papa “hayatını Christian Charity'ye adadı, dünya çapında sosyal adalet için kampanya yürüttü ve görev süresi boyunca Katolik Kilisesi'nin yenilenmesini yönlendirdi”.

Francis barış ve adalet için kampanya yürüttü

Mecklenburg-WeHaberler Pomerania'nın Başbakanı Manuela Schwesig (SPD), Francis'in “on iki yıllık döneminde barış, adalet, yoksulların ve daha fazla insanlığın desteği için tam güçle çalıştığını” söyledi. Birçok insan Paskalya Pazar günü, ciddi hastalığa rağmen, hala Paskalya Blessing Urbi ve Orbi'yi verdi.

DPA