Köpekler neden ısırır ve onlarla nasıl çalışılır – uzman açıklıyor

Bakec

New member
5 Ocak 2024 15:16
13 dakika

Ralf Peßmann, Ulm'daki hayvan barınağını işletiyor. “İkinci Şans” eğitim projesi, saldırgan köpekleri barışçıl dostlara dönüştürmeyi amaçlıyor. Bu şaşırtıcı derecede sık işe yarıyor. Köpek kulübelerindeki “yoğun suçlular” üzerine bir sohbet.

Bu metin Haberler arşivinden alınmıştır ve ilk olarak 27 Ocak 2023'te yayınlanmıştır.

Bay Peßmann, birçok Hayvan barınakları Almanya'da aşırı kalabalık olduklarından şikayet ediyorlar. Hala müsait yeriniz var mı?
Hayır, biz de doluyuz ve hayvan barınağı olarak yalnızca sözleşme gereği yükümlü olduğumuz acil durumları kabul edebiliyoruz.

Hayvan barınaklarında giderek daha fazla göze çarpanların olduğu doğru mu? köpekler kara?
Evet, bu son derece arttı; Bu gelişme pandemiden önce de zaten belliydi. Davranış sorunları ve bozuklukları olan çok sayıda köpek var; bütün ülke bunlarla dolu. Beş yıl önce, sözde teslim olan köpeklerin çoğunluğu bizimle birlikte oldu: Birisi taşındı ve yeni dairesinde köpek beslemesine izin verilmedi, yaşlı insanlar bir huzurevine taşındı. Bazen terk edilmiş bir köpeğimiz olurdu. Bugün bu vakalar mutlak azınlıktadır. Yeni gelenlerimizin yüzde doksanına yakını bir ısırma olayı yaşadı: birden çok kez ısırmak, ısırmak, ısırmak istedi.

Sebepler neler?
Köpekler eğitimli değil. Pandemi nedeniyle bu durum daha da kötüleşti. Karantina sırasında köpeği olan hiç kimse köpek okuluna gidemedi çünkü okul kapalıydı. Ancak köpeklerin net bir şekilde tanımlanmış bir çerçeveye ihtiyaçları vardır: Ne yapmama izin veriliyor? Ivır zıvır?

“Köpeğe gösteriyorum: Seni incitmeyeceğim ve sen de beni incitmek zorunda değilsin”

Orijinal davranışa sahip, yani eğitimsiz bir köpek ne zaman tehlikeli bir köpeğe dönüşür?

Haberler İçin Takip Edin

Reklamsızdır ve istenildiği zaman iptal edilebilir

?