Müzik: Angelina Mango Sanremo Festivalini kazandı

Bakec

New member
Müzik
Angelina Mango Sanremo Festivali'ni kazandı





Şarkıcı Angelina Mango Sanremo Müzik Festivali'ni kazandı. Fotoğraf

© Marco Alpozzi/LaPresse/AP/dpa


İtalya'da on milyondan fazla TV izleyicisi bir hafta boyunca Sanremo pop festivalini takip ediyor. Kazanan Angelina Mango Malmö'deki ESC'ye gidiyor.





İtalyan şarkıcı Angelina Mango, 74. Sanremo Müzik Festivali'ni “La noia” (“The Boredom”) şarkısıyla kazandı. 22 yaşındaki oyuncu, beş televizyon akşamında yarıştıktan sonra Pazar gecesi 29 yarışmacıyı yendi.


Bu, İtalyan Rivierası'ndaki liman kenti Sanremo'da düzenlenen yarışmanın kazanan unvanının on yıl sonra ilk kez bir kadından geldiği anlamına geliyor. Mango artık Mayıs ayında İsveç'in Malmö kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda (ESC) İtalya'yı temsil edecek. Almanya'nın buna katkısı henüz belirlenmedi.


22 yaşındaki oyuncu, 1951 yılında popüler bir festival olarak başlayan Sanremo'daki yarışmaya ilk kez katılıyordu. Müzik yelpazesi artık oldukça genişledi. Mango'nun ebeveynleri de Sanremo'daydı: 2014 yılında ölen müzisyen Pino Mango ile Matia Bazar grubunun şarkıcısı Laura Valente'nin kızı. Son akşam beş buçuk saat sonra “La Noia” ile açık ara öndeydi. Gece saat 2.30 civarındaki ödül töreninde gözyaşlarını tutamadı ama ardından bol bol zıplayarak ve seyircilere çok az “grazie” diye bağırarak kutlamayı yaptı.


Napolili İtalyan rapçi Geolier, memleketinin lehçesinde söylediği “I' p' me, Tu p' te” (“Ben benim için, sen senin için”) şarkısıyla ikinci oldu. Sanremo'ya izin verilmiş olacaktı. Annalisa “Sinceramente” (“Kesinlikle”) şarkısıyla üçüncü sıraya yerleşti. Sanremo ayrıca gelecek yılın 75. yıl dönümü öncesinde de kendisini kutladı. Final akşamında ise yarışmaya 12 kez katılan ve iki kez kazanan Gigliola Cinquetti de sahne aldı. 1964'teki kazanan unvanı olan “Non ho l'èta” (“Yaşım yok”) ile daha sonra ESC'nin öncüsü olan Grand Prix d'Eurovision ödülünü de kazandı. Kendisi şu anda 76 yaşındadır.


Devlet televizyon kanalı Rai için, en eski ulusal şarkı yarışmasının yayınlanması, ortalama on milyondan fazla izleyiciyle bir hafta boyunca en iyi reytingler anlamına geliyordu. Bazı zamanlarda İtalya'da açılan televizyonların üçte ikisinden fazlası Sanremo'yu gösteriyordu. Hatta son akşam bu oran yüzde 74,1'di. Ortalama 14,3 milyon izleyici vardı. Almanya'nın Malmö'deki ESC'ye katkısı Cuma akşamı ARD'deki sekiz aday arasında belirlenecek.


San Remo Festivali


dpa

#Konular