ÖZEL | Berkay Kesler: Maksadım Dünya Şampiyonu olmak! Hamilton, Verstappen’ten daha üstün

Yasmin

New member
Avrupa şampiyonu Berkay Besler, pistlerde gösterdiği başarılarla Türkiye’nin ismini duyurmaya eden Berkay Kesler, Skorer’e özel açıklamalarda bulundu. Genç yarış pilotu, Toksport WRT ile birlikte Prototype Cup Germany Şampiyonası’nın birinci prototip yarışlarının ikisini de birincilik ile bitirirken, 5 sefer Türkiye, 1 sefer Belçika şampiyonu, 1 defa dünya 3.’sü ve 1 kere de Academy Trophy Championship 3.’sü olmuştu. İşte Kesler’in yaptığı açıklamalar;

‘ÜLKEMİ EN GÜZEL FORMDA TEMSİL EDİYORUM’
Geçtiğimiz günlerde Almanya’da yarışları 1.’lik ile bitiren Berkay kendiyle alakalı; Berkay Besler araba sporlarını epey seven ve yıllardır Ulusal atlet olarak ülkesini en âlâ biçimde temsil etden bir sportmendir. Yurt içi ve yurt haricinde biroldukça başarılı sonuçlar aldım. Müsabakayı iş olarak goren ve yakın gelecekte bir fabrika pilotu olarak yarışmak için her gün çalışmalarını daha da arttıran bir atlet da diyebilirim.’ olarak bahsetti.

‘OKUL ÇIKIŞLARI PİSTE GİTTİM’
Kariyerine karting yarışlarıyla başlayan Berkay, yarışçılığı ile ilgili; Herkes üzere araba sporlarına ben de kartingle başladım. Kartinge başladığımda 4.5 yaşımdaydım. Küçük yaşlarda Bursa’da haftanın 3-4 günü idman yapıyordum. Ekseriyetle okul çıkışlarında piste gidip idman yapıyordum. Birinci profesyonel yılımı 2005 yılında Petrol Ofisi’nin “25 Küçük Adam” projesinde geçirdim. O senelerda babamın da müsabakası ve 2005 Türkiye Ralli Şampiyonu olması benim bu spora yatkınlığımı daha da arttırdı.’

‘HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK’
Babası Mehmet Besler Türkiye Ralli Şampiyonu olmuştu, kendi maksatlarıyla ilgil de açıklamalarda bulunan genç sportmen; Babamın yarışıp ve şampiyonluk kazanmış olması bugüne kadar benim için epeyce büyük bir avantaj oldu. Mesleği boyunca hayatış olduğu âlâ ve de makus deneyimlerini bana aktarması, bir zorluk çektiğimde kendi deneyimlerinden kaynaklanan bilgi birikimiyle yaşadığım zorlukları çözmemizi kolaylaştırdı. Babamın vaktinde Türkiye Şampiyonu olmak nitekim güç bir işti. Şampiyonadaki rekabetin çok yüksek olması ve iştirakçi sayısının fazla olmasından kaynaklanan zorluklar vardı fakat babam bu zorluğun üstesinden en uygun biçimde geldi. Kendi mesleğime baktığımda, kartingde sayısız muvaffakiyetler elde ettim. Dünya 3.lüğü, Avrupa Şampiyonluğu ve 5 Türkiye Şampiyonluğu bunlardan yalnızca kimileri. Gayem büyük araba üreticisi markalarından bir adedinde fabrika pilotu olarak yarışıp zaferler almak ve Dünya Şampiyonu olmak.

‘TÜRK HAMİLTON’
Kendisi için Türk Hamilton lakabı takılan Berkay Kesler; Yerli Hamilton lakabının ortaya çıkma kıssası uzun vakit evvel ve biraz komik bir biçimde gerçekleşti. Öncelikle orta okuldayken yarışlardan dolayı okula pek gitme fırsatım olmuyordu ve ekseriyetle okula geri döndüğümde yarışta podyum yapmış oluyordum. Arkadaşlarım da bu biçimdelar bana yerli Hamilton lakabını koymuşlardı. Arkadaşlarımdan daha sonra bu medyaya da yansıdı. daha sonrasında da tıpkı biçimde devam etti.

‘HAMİLTON ÇOK ÜSTÜN’
Son günlerin en çok sorulan sorusu, Hamilton mu Verstappen mi? sorusuna; ‘senelerdır şampiyon olmasından kaynaklanan ve yaşadığı sıkıntı vakit içinderda mental olarak kendisine olan itimadını hiç bir vakit kaybetmemesinden dolayı Hamilton taraftarıyım. Bir araba atleti olarak kimi vakit yalnızca süratli olmanız ve yarış kazanıyor olmanız kâfi olmuyor. Pist haricindeki hareketleriniz de fazlaca kıymetli olabiliyor. Benim fikrime nazaran Hamilton bu hususta Verstappen’e oranla epey üstün. Örnek bir atlet ve yarışan yarışmayan her beşere ilham kaynağı olduğunu düşünüyorum.’ dedi.

‘EN GÜVENDİĞİM YANIM…’
Pistteki en kuvvetli özelliğinden bahseden Berkay; Dışa ne kadar göstermesem de epeyce hırslı bir sporcuyum. Yarış otomobiline oturduğum an pist haricinde gördüğünüz karakterle hiç bir bağım kalmıyor. Pistte kendime en güvendiğim yanım geç frenle atak yapabiliyor olmam. Bu özelliğimi karting vakit içinderında insanların buradan da atak yapılmaz denen noktalarda geç fren yaparak yarışmacı geçmiş olmam yardımıyla kazandım.

‘GÜNLERİM AĞIR TEMPODA GEÇİYOR’
Günlük ömrüyle ve yarış haricindeki ömrüyle ilgili de açıklamalarda bulunan genç atlet; Günlerim fazlaca ağır tempoda geçiyor. Özyeğin Üniversitesi 3. sınıf Girişimcilik Kısmı öğrencisi olmamdan dolayı haftanın birtakım günlerini yerleşkede geçirmek durumumda kalıyorum. Bir yandan da benim için birinci öncelik olan araba sporlarındaki başarılarıma daha da yenilerini eklemek için spora gidiyor ve meskende saatlerce simülasyon yapıyorum. Bilhassa hangi pistte hangi otomobille yarışacaksam son bir hafta, yarışa hazır gitmek emeliyle konutta saatlerce simülasyon yapıp efor sarf ediyorum. Öğrenmeyi fazlaca sevmemden dolayı yarışlar haricinde kitap okumayı epeyce seviyorum. Müziğe karşı da ilgimin olmasından dolayı bundan 2 sene evvel DJ’lik eğitimi almıştım ama ağır tempodan dolayı devam ettirme talihim olmamıştı. Boş vakit içinderımda epey başarılı olmasam da kendi kendime müzik çalmayı seviyorum.

5 TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Kazandığı başarılarında da bahseden Kesler; ‘Karting ve binek arabalar branşlarında birfazlaca başarılarım bulunuyor. Karting branşındaki başarılarımı sayacak olursam; 5 Türkiye Şampiyonluğu, Güney Doğu Avrupa Şampiyonası 3.lüğü, Orta Doğu ve Avrupa Şampiyonluğu, Belçika Şampiyonluğu, iki defa Champion-Kart Finalleri 1.liği, Avrupa Şampiyonluğu ve üç sefer Dünya 3.lüğüm bulunuyor. Binek arabalar branşında ise Porsche Sports Cup Almanya şampiyonluğu, Orta Doğu Şampiyonası 2.liği, Porsche Carrera Cup Almanya Çaylaklar kategorisi 2.liği, GT4 Avrupa Şampiyonası ve GT3 şampiyonalarında podyumlarım yer alıyor.’

İDÖLÜNÜ DE AÇIKLADI
En büyük idollerini açıklayan Berkay; ‘Kendi devirlerinde başarılı olmuş ve şampiyonluklar kazanmış birden çok idollerim var. ömrümü motorsporlarına adamış olmamdan kaynaklı Ayrton Senna, Michael Schumacher ve Lewis Hamilton idollerim içinde. Bu saymış olduğum isimler içinde birlikte yarışmayan iki isim Lewis Hamilton ve Ayrton Senna. Bu isimler motorsporlarına bugüne kadar gelen efsanevi isimlerden kimileri.’ dedi.