ÖZEL – Kasımpaşa’da Sami Uğurlu’dan transfer itirafı! ‘Kalmasını isteriz’

Yasmin

New member
Kasımpaşa’yı 18. hafta devralıp 11.sıraya kadar getiren Uğurlu, geçirdikleri başarılı süreci anlattı. Skorer TV’den Nergis Aşkın sorularına karşılık veren Sami Uğurlu, Muhteşem Lig devlerinin de ilgilendiği deneyimli futbolcunun kadroda kalmasını istediğini vurguladı.

“18.hafta Antalyaspor maçı ile başlayan bir periyod. aslına bakarsan 2 yıldır burada yardımcı antrenör olarak nazaranv yapıyordum. Kulübün yapısını biliyorum, oyuncuları tanıyorum ki oyuncuların alınmasında, transferinde fikir beyan ederek oyuncuların buraya gelişini takip ederek daha evvelinde hepsini tanıyorum. Bu süreçte gelen oyuncuların ne kadar kaliteli olduğunu biliyorduk. Baktığınızda evet birinci 18 haftada iki galibiyeti olan bir ekip lakin kadronun potansiyeli bu değil bunun fazlaca daha üzerindeydi. Bunu fazlaca net olarak biliyorduk. Bunun üzerine de bizim oynayacağımız sistemle alakalı ne yapabiliriz diye düşündük. Maçta oyun planını değiştirerek, daha epeyce hamle formatında, daha fazlaca rakip alanda oynayan, oynadığı oyundan keyif alan bu oyun planına kadrosu inandıran ve yapacağını goren oyuncular bu süreci hızlandırmış oldular. Bu muvaffakiyetin ana niçini bunlardır diye düşünüyorum.”

“Başarıları ya da başarısızlıkları kişisel olarak düşünmüyorum. Grup halinde bir muvaffakiyet var ise bunu büsbütün teknik grupla, kulübün bütünüyle, oyuncularla daima birlikte başarıldığını düşünüyorum. Biz bu gruba hakikaten çok inanıyorduk. Ben yaptım mutlaka değil. Bu kadroda fazlaca önemli bir potansiyel vardı ve evvel onu ortaya çıkartmak gerekiyordu. Oyun planı önemli biçimde değişti. Daha epeyce hamlesi benimsedik. Oyuncu profili buna uygun. Bu oyuncularla grup halinde savunma yaptığınızda oyuncuların tesiri azalıyor. Kendi yeteneklerinden ve ortaya koyacaklarından hayli fazla faydalanamıyorsunuz. Biz risk alan hamle yapan bir grup haline büründük ve bu da oyuncuların güzeline gitti. İrtibat fazlaca değerli. pek epeyce şeyi paylaşarak en doğruyu bulmaya çalıştık her manada. Bu da bizi üst taşıyan ögelerden. Hepsi bir bütün.”

Teknik yönetici Sami Uğurlu, kendisinin Serkan Rençber’in farklı bir transferi olduğunun altını çizdi ve nazaranve geliş sürecini paylaştı.

“Şunu paylaşabilirim rahat bir biçimde, ben buraya 2.5-3 sene evvel bir takımla geldim. Buraya geldiğim birinci andan itibaren transferlerde büyük tesiri olan Serkan Rençber’in aslında bir farklı transferi de benim diyebilirim. Oradan ilerisini düşünerek tahminen de bugünleri düşünerek benim burada kalmamı ve takımdan ayrılıp burada devam etmemi biroldukca sefer görüşüp istemişti. Bugünler için bir proje diyebiliriz aslında buna kendi başındaki. Vakit zaman işler güzel gidebilir, gitmeyebilir bunları yaşadık. Fakat o bakılırsavin geleceğini ister istemez başınızda, sizi oraya yönlendiren bir şeylerde var ise düşünüyorsunuz natürel. Buna kendinizi her manada hazırlamanız gerekiyor. Ben de nazaranve her manada hazırdım aslında. Bekliyordum lakin 18.hafta olur lakin dönem sonu olur lakin bir daha sonraki dönem olur. bakılırsav geldiğinde makus giden işleri epey çabuk bilakis çevirmemiz tahminen bu sürecin epey daha uzun olmasını sağladı. Lig sonuncusuyduk tahminen lakin burada daima birlikte ortaya koyduğumuz inanç o süreci epeyce çabuk aşmamızı sağladı.”

Daha evvel Altınordu U-12 kadrosunda antrenörlük yapan Sami Uğurlu, genç oyuncular konusuna değindi.

“Altınordu hazırlık sürecini yapabileceğiniz en âlâ yer diyebilirim. Zira birfazlaca yurtdışı turnuvasına katılıyorsunuz, dünyanın en âlâ akademi kadroları ile tekraren karşılaşabiliyorsunuz ve bu da sizin gelişmenizi sağlıyor. Genç oyuncularla alakalı şunu düşünüyorum; genç oyuncu oynatıyoruz evet fakat grubun tamamını genç yaptığın vakit o oyuncuların hepsinden yararlanamıyorsun bir sefer. Güzel bir kadro, oturttuğunuz kaliteli bir grup ve onun içine serpiştirilmiş genç oyuncular fikrini daha gerçek buluyorum. bu biçimde onları kazanmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum aslında. örneğin Fenerbahçe’nin kazandığı Arda Güler üzere. Çok deneyimli bir ekip var, fazlaca âlâ bir kadro var, İsmail hoca ile bir arada daha da ivme kazanan bir kadro var onun içine monte edilen ve gelişimi desteklenen bir Arda Güler var. Burada U-17 takımından oyuncuları oraya koyup gelişmesini bekleyemezsiniz ancak bu ekibin ortasında Arda Güler’in gelişimi fazlaca daha süratli ve düzgün olacaktır. Ben mutlaka bu yolda yanlışsız adım atıldığını düşünüyorum. Bizde de var tıpkı biçimde. Eren’e bakıyorsunuz 21 yaşında, Doğucan 20 yaşında ki bu oyuncular fazlaca fazla mühlet alıyorlar. Doğucan’ın ardında Ryan Donk oynuyor. Deneyimli oyuncularla genç oyuncuları harmanladığınızda genç oyunların gelişmenini hızlandırıyorsunuz.”

Sami Uğurlu, Muhteşem Lig’de hayli tartışılan 3’lü ve 4’lü sistem tartışmaları hakkındaki fikrini belirtti.

“Bu aslında sizin oynayacağınız formattaki oyuncularınız buna uygun mu bununla ilgili bir şey. Oyuncu profili ile gerçek orantılı bir şey. Grubunun 3’lü oynayacağına inanıyorsan bunu oynayacak 3’lü defansın var ise, 5’linin kenar oyuncusu buna yatkınsa her mevkii için geçerli alışılmış başarılı bir biçimde oynayabilirsiniz doğal ki. Lakin oyun formatınız, oyuncu profiliniz 4’lüye uygunsa 4’lü sistemi oynamak fazlaca daha hakikat olur. Buna karar veren hocadan daha fazlaca kadronun kendi yapısı, oyuncu profili. Her sistemin kendi ortasında artıları ve zaafları var. 3’lü daha mı zevkli ? Biraz karşısındaki kadro da belirliyor onu. örneğin Alanya maçında Beşiktaş keyif alarak oynadı bunu. Fakat farklı bir maçta o keyfi almayabilirler. Rakibin de durumuna bakılırsa değişkenlik gösterebilir.”

Uğurlu, son vakit içinderda yükselen performansı ile gündeme gelen Jackson Muleka ile ilgili niyetlerini söylemiş oldu.

“Muleka bir sefer epey yanlışsız bir karakter. Çok keyifli bir insan. Saha içi performansı aslına bakarsan ortada. Çok yetenekli, özellikli ve daima gelişime aday. Burada Muleka ile sonlu değil aslında. Serkan Rençber’in önemli bir scouting yaptığı ortada. Hepsini tekraren izlediğim ve buraya gelen oyuncular içindeydı Muleka. Gruba epeyce katkı verdi ve her oynadığı maçta üzerine koyarak devam ediyor. Fakat şu da var, Muleka’dan evvel de orada Umut oynuyordu ve vakit zaman da birlikte oynuyorlar. Muleka kimi vakit kenarda, Umut merkezde oynuyor. Biz geldikten daha sonraki Antalya birlikteliği daha sonrası aldığımız 5 maçlık art geriye galibiyet serisinde Muleka yoktu. Orada Umut oynuyordu. Umut’tan da hayli mutluyuz ve mutluyduk esasen. 1 sene öncesine baktığınızda Muleka’nın gol sayısı önemli biçimde az. O santrfor oyuncusu. Muleka’ya savunma yaptırırsanız özelliklerini ortaya koyamaz. Bizim oynadığımız sisteme hayli uygun olduğu için biz onu transfer ettik aslına bakarsan. Biz oyuncu odaklı değil oyun odaklı olduk. Oyunumuza hayli uygundu. Geldiğinden beri de bizim kurgumuzda hayli kıymetli bir rolü oldu. Muleka bizim sistemin yeterli bir oyuncusu.”

“Muleka ile çalışan her hoca onun kalmasını ister. Fakat natürel ki o kulübün kendi planlaması, kendi bütçesinin epeyce büyük rolü olacak. Bekleyip goreceğiz olağan ki istersiz Muleka’nın bizimle kalmasını. Burada hayli memnun. Kendisi de kalmak istiyor. esasen hem beden lisanında, hem idmanlarda bakılırsabiliyorsunuz. Bir oyuncu meslek rekorunu kırdığı vakit içinderda bunu yaparken keyifli olması gerekiyor. Muleka’da da bunu görüyoruz.”

Sami Uğurlu, oyuncusu Umut Bozok ve Eren Elmalı hakkında yorumlarda bulundu.

“Umut bizim oyuncumuz esasen. Alışılmış ki kalmasını isteriz. 18 maçta 2 galibiyet olan kadroda Umut Bozok vardı. Lakin oradaki Umut Bozok ile şimdikinin içinde epey fark var. Biz geldikten daha sonra üzerine 9 gol atıp 4 asist yapan bir Umut Bozok var. Kendi oyun sistemini oynadığında epey daha faydalı olan bir oyuncu. Kendisi sahiden hayli yetenekli. Türkiye Ligi’ndeki santrforlara baktığınız vakit Muleka farklı bir stil oyuncu, Umut farklı. Ulusal ekibe seçilmesi de ona farklı bir moral motivasyon kaynağı oldu. Bizim kimi vakit ona uygun oynadığımız maçlar da var. O santral oyuncu, irtibat oyuncuyu Türkiye’de bana göre en âlâ oynayan oyuncudur Umut.”

“Eren Elmalı özelinde başlayıp Doğucan’ı da katmak istiyorum. İkisi de gelişen oyuncular. Doğucan 3 yıldır burada. Kim farkında? Birfazlaca kişi Doğucan’ın tahminen bu sene geldiğini düşünüyor olabilir. Eren Elmalı 3.ligden geldi. O da bize katılan oyunculardan bir tanesi, daha evvel kiralanıp geri gelenlerden. Her gün gelişen ve potansiyelli oyuncular. Maçlarda epeyce yeterli performansları var ve idmanlarda da birebirler. Ben iki oyuncunun da fazlaca daha yeterli yerlere geleceğini düşünüyorum. Çok da istiyorum onların Avrupa’ya gidip oralarda oynamalarını.”

Sami Uğurlu geldiği süreçten itibaren en unutamadığı maçı paylaştı.

“Karagümrük maçında hayli üzüldüm. Bizim burada 6 maçlık serimizde bir tek Karagümrük’e kaybettik. Tahminen tek makus oynadığımız maçtı o. istediğimizi alana yansıtamadığımız tek maçtı. Orada oyunun içine giremedik ancak oyuncularıma söylemiş oldum bu bizim yaptıklarımızı muhakkak gölgelemez. Biz hayli uygun işler yaptık. Geldiğimizden beri 37 gol atan bir ekip var. Doğal ki makûs oynamaya da hakları var o maç onlardan bir tanesiydi. O maça epey üzülmüştüm fakat öteki maçların hepsinden epey keyif aldım buna kaybettiğimiz Trabzon maçı da dahil. Çok yeterli oynamıştık orada da. Burada birliktee biten Alanya maçı da fazlaca keyifliydi. Puan kaybettiğimiz maçlarda bile keyif aldık.”

Kasımpaşa teknik yöneticisi Sami Uğurlu gelecek amaçlarından de bahsetti.

“Burası ile alakalı çabucak hemen önümüzdeki dönemi fazlaca düşünmedim zira önümüzdeki 5 maça odaklanmış durumdayım. 5 maçı hayli uygun oynayıp dönemi tamamlamak istiyoruz. Benim en büyük gayem kendimi geliştirmek. Bunun için uğraşıyorum. Her şey hayallerle başlıyor. Avrupa’da çalışmak en büyük maksadım, hayalim. Oraya hazır olduğum anda en hayli istek ettiğim şey Avrupa’da grup çalıştırmak.”

Saha kenarı: Trossard’in Spurs’e attığı gol