Potter, öğrencilerin kendi hediyelerini bulmalarına yardımcı olmaktan kovulur – Sanat Gazetesi

Zoe

New member
Seramikist Roberto Lugo, Kasım ayı ortalarında Ofiste Ofisinde ikametgahına düşen öğrencilerle çalışmalarını ve en iyi tavsiyesini paylaştı.

Lugo bir röportajda, “Sanatın sadece bu hediyelere sahip insanlar veya tarihsel olarak erişimi olan insanlar için olduğu fikrini gerçekten kötüleştirmek istiyorum” dedi. “Benim için sanat herkes için. Sanatla ilgili en tatmin edici kısımlardan biri, birinin yaptıklarını düşünmedikleri bir şey bulduğunu görmek. ”

Tencereleri giderek artan sayıda müze koleksiyonunda bulunabilen Porto Riko sanatçısı, aktivisti ve eğitimci, bir düzineden fazla lisans öğrencisi – çoğu renkli kadın – iki günden fazla kampüs atölyesi ile çalıştı. Her ziyaretçiye fincan veya fayans üzerinde çalışma şansı verildi, Lugo mükemmelleştirme desenlerinden gri kil boyama kadar her şey üzerinde cömert koçluk sağladı. Hatta Philadelphia yetiştirilmesi ve hip-hop'tan çektiği ilhamı bile açtı.

Aarna Pal-Yadav '27 Karo Yapma Seansı sırasında.
Alt Sıralama Malzemeleri, Harvard Seramik Merkezi'nde bir karo yapma oturumu için tabloyu satar.

Alt sırtın malzemeleri tabloyu sıralayın.
Tepegöz kamera projeksiyonu Roberto Lugo'nun karo tekniğini gösteriyor

Tepegöz kamera projeksiyonu Lugo'nun karo tekniğini gösterir.

OFA seramik programı ve görsel sanat girişimleri direktörü Kathy King, “Lisans öğrencileriyle yapılan her atölye sırasında Roberto, öğrencilere hayatlarını ve kültürel geçmişlerini bir başlangıç noktası ve neyin benzersiz kılan bir göstergesi olarak düşünmeleri için ilham verdi. “Daha sonra, diğer şeylerin yanı sıra hem bardakları hem de fayansları çiçek, metin ve renkli desenlerle süslemek için görsel bir kelime haznesi yaratarak, akla gelen kelimeleri düşünmelerini istedi.”

Güzel Sanatlar Müzesi, Boston ve Metropolitan Sanat Müzesi de dahil olmak üzere kurumlar son yıllarda Lugo'nun çalışmalarını satın aldı. Film ve görsel çalışmalarda yoğunlaşan Tiffany Onyeiwu '25, bu alanlara sık sık ziyaretçidir ve en sevdiği parçaların arkasındaki sanatçıyla tanışmaktan heyecan duyuyordu.

Lugo'nun teklif ettiği her iki atölyeye katılan Onyeiwu, “Kendilerinin bu kadar önemli bir kısmını çalışmalarına gömülü bir sanatçıyı görmek gerçekten ilham verici” dedi. “Çağdaş seramikler Amerikan kültüründe daha yaygın hale geliyor, bu da heyecanlı ve minnettar olduğum bir şey.”

Lugo ayrıca Pazartesi akşamı Allston'daki Sanat's Ed Portal'da paketlenmiş bir halka açık konferans sırasında toplulukla nişanlandı.

Etkinlik, akıllı çömlek referanslarıyla yüklü tekerlemeler veren Sosyal Bilgiler yoğunlaştırıcıları olan Salome Agbaroji '27 ve Elyse Martin-Smith '25'in performanslarıyla açıldı. Martin-Smith, Güney Carolina'da köleleştirilirken bir gemi gövdesi üreten siyah bir çömlekçi olan David Drake'in 19. yüzyıl çalışmasını andı. 2023 Ulusal Gençlik Şair Ödülü sahibi Agbaroji, dinleyicileri “ısıyı alamazlarsa” “sadece fırından uzak durmaya” uyaran esprili şarkı sözleriyle dikkat çekti.

Agbaroji, “Çanak çömleklerin ne olduğunu onurlandırmak için çok erişilebilir ve ilgi çekici bir şey yazmaya çalışıyordum ve ayrıca Roberto Lugo'nun çalışmalarına bu kadar ağır aşılanan hip-hop kültürünü onurlandırıyordum” dedi.

Roberto Lugo (solda) Tiffany Onyeiwu '25 ile konuşuyor,

Tiffany Onyeiwu '25 ile Lugo.

Lugo'nun sunumu, en popüler sanat eserlerinin yanı sıra yaratıcı sürecini etkileyen insanlar, müzik ve yaşam etkinliklerini de kapsadı. Lugo'nun sanatının çoğu Avrupa ve Asya seramik uygulamalarından ilham alırken, Meksika ve Peru seramiklerinin yanı sıra Amerika'nın yerli topluluklarının tekstil geleneklerinden de derinden etkileniyor.

“Benim için bir zorluk olan belirli şeylerden biri, bu toplulukların çoğunun hala kendi kültürlerini temsil etmek için mücadele etmesi” dedi. “Bundan ilham almama ve bazı çalışmalarım bundan etkilenmesine rağmen, çoğu yönden seramik tarihinden tropik veya tanıdık görsel unsurlar olan formatlara yapışıyorum. Bir kültürün yerini almak istemiyorum çünkü nereden ödünç aldığım konusunda çok düşünceli olmaya çalışıyorum. ”

Lugo'nun ticari markalarından bir diğeri, Frederick Douglass ve Martin Luther King Jr. gibi tarihi figürlerden Biggie Smalls ve Erykah Badu gibi etkili müzisyenlere kadar portreleri içeren çömlekler. Lugo, portre için tutkusunu Philadelphia'nın büyük duvar sahnesinde büyüyen ve renk insanları içeren duvarlarla ilişkilendirdi.

Lugo, “Okulda herhangi bir sanat geçmişim olmadığından, bu gerçekten sanatın ne olduğuna dair algımdı” dedi.

Daha yeni çalışmalar geleneksel yöntemleri daha geniş temsili anlatılarla karıştırıyor. Örneğin, “Turuncu ve Siyah” serisi, şehir yaşamının modern tasvirleriyle antik Yunan sırlı pişmiş toprak üzerinde oynuyor.

Seramik programı stüdyosunda Lugo, sanat eserinin bağ güçlerinin bir kanıtı paylaştı. “Bir sanatçı olarak, kendi vücudunuzun dışındaki insanlarla etkileşime geçmenin birçok farklı yolu var” dedi. “Bunlardan biri fiziksel sanat eserinin kendisidir. Sanat eserinin gösterimi ve nasıl etkileşime girdiği ve insanlarla etkileşime girdiği var. İnsanlara kendi sanat eserlerini yapmak için özerklik veren eğitim yönü var. Ve sonra hem eğitim hem de sanat yapımı yoluyla yaratılan konuşmalar var. Benim için sihir burada olur. ”