Son dakika – Fenerbahçe – Galatasaray derbisi daha sonrası deklare etti: O gol iptal edilmeliydi

Yasmin

New member
Fenerbahçe, Spor Toto Üstün Lig Ahmet Çalık Dönemi’nin 32’nci haftasında Galatasaray’ı konuk etti.

Nefes kesen derbi sarı-lacivertlilerin 2-0’lık üstünlüğüyle sona ererken eski Üstün Lig hakemi ve Fanatik Gazetesi muharriri Deniz Çoban, maçtaki hakem kararlarını durum pozisyon beIN Sports’ta yer alan TRIO programında kıymetlendirdi.

İşte Deniz Çoban’ın dev derbide değerlendirdiği durumlar;

‘HAKEM İÇİN ŞANSLI BİR GÜNDÜ’

33. dakikada Serdar Muhterem’in Gomis’e yaptığı harekette, hakemle ilgili de birkaç bir şey söyleyerek bu konum üzerinden konuşmak istiyorum. Fenerbahçe-Galatasaray derbileri atmosfer olarak fazlaca farklı. Oyuncular agresif maça başlıyorlar. Seyircilerin de baskısıyla hakem açısından en sıkıntı şey oyunun denetimi oluyor. Bugün oyuncuların düzgün niyetli oluşu, Fenerbahçe’nin maçı galip götürmesi, seyircinin alana olumsuz bir yansıması olmadı. Bütün bunlar hakemin işini kolaylaştırdı ve oyunun denetimini elinde tuttu lakin bu tecrübesizliğiyle oyunun denetimini elinde tutma muvaffakiyetini da tebrik etmek gerekir. bundan evvelki durum 10. dakikadaydı, bu durum 33. dakikada. 23 dakika hiç hakemi aradığımız bir durum olmadı alanda. O denli de büyük bir talihi vardı. Burada kartlık bir hareket oldu onu da es geçmedi. Bugün hakem için hayli şanslı bir gündü. Bütün şanları da yanında olunca oyunun denetimini elinde alarak maçı tamamladı.

‘SARI KARTI GEÇ KALDIRDI’

39. dakikada Marcao ile Rossi içindeki konumda tespiti yüzde yüz gerçek. Şu manada eleştirebilirim, Marcao vereceği sarı kartı geç kaldırdı. Herkese konumu anlattı. En az bir 5 bireye anlattı sıkıntısını. daha sonra Muslera geldi, ona da anlattı. Elinde sarı kartı bekletti, ben yerde yatan Fenerbahçeli futbolcuya gösterecek zannettim. O manada eleştirebilirim.

‘BABEL’E İZAH ETSE TARTIŞMA BÜYÜMEYECEK’

45+2’de Babel’in hakeme itirazı, eleştireceğim konumlardan bir tanesi bu. Babel bir şeye itiraz ediyor, mümkündür ki faulün yerine itiraz ediyor. Orada iki durum var. Babel ikincisine çalındığını düşünerek faulün yerine itiraz ediyor. Burada hakem, faulü çaldığı yeri Babel’e izah etse bu tartışma bu kadar büyümeyecek. Babel onu anlatmaya çalışıyor lakin hakem bağlantı kurma yolunda değil.

‘HİÇBİR PENALTI MÜDAHALESİ YOK’

49. dakikada Babel’in Crespo’ya müdahalesinde bu müdahaleye penaltı vermem. Crespo hayli rahat bırakıyor kendisini yere. Oyuncu dururken güçlü bir biçimde geriden çarpmıyor. Çok riskli bir noktadan çarpıyor ancak futbol oyununun gerektirdiği temastan fazlasını yapmıyor. hiç bir penaltı müdahalesi yok.

‘MARCAO TOPA MÜDAHALE EDİYOR’

54. dakika Marcao’dan epey riskli bir müdahale. Sarı kartı da var. Mert Hakan da bunun farkında herbiçimde. Sarı kartı da gösterir miyim diye düşerken biraz abarttı. Devamında da o kadar acı çeken bir oyuncu olarak yerinden kalkarak reaksiyon gösteriyor rakibine. Mert Hakan sarı kartı hak ediyor ve o kartı da görüyor. Marcao her ne kadar riskli girse de topa müdahale ediyor ve topu alıyor. Hakemin sonucu yüzde yüz hakikat.

‘İRFAN’IN HAREKETİ SONDA LAKİN SARI YETERLİ’

63. dakikada İrfan Can’ın Kerem Aktürkoğlu’na yaptığı harekette kartın rengi konusunda, İrfan Can’ın ayağının havada olmasından dolayı burada bir güç transferi gerçekleşmiyor. Temas noktası da daha üstte olsa daha riskli olur. Bence de hudutta ancak sarı kart kâfi.

‘GOL ÖNCESİNDE TAYLAN’IN ÇENESİNE VURUYOR’

68. dakikada Serdar Dursun’un golündilk evvel Taylan’a faul var mı? Yalnızca formadan çekme olsa ben onu ihlal olarak değerlendirmeyebilirim de tahminen… Zira yoruma girer. Yaklaşmasın diye elini koyuyor. O sırada da formadan da tutuyor. Lakin daha sonrasında ister dikkatsiz deyin, ister denetimsiz deyin o eli oradan çekip ve fazlaca net bir biçimde oyuncunun çenesine vuruyor.

‘VAR’IN KARIŞMASI GEREKİRDİ’

Taylan’ın numara yaptığını ve abarttığını düşünmüyorum. Çekim o kadar hoş ki yanağındaki titremeyi görüyoruz. Bu kalitedeki bir manzara VAR’a gidiyorsa ben Volkan Bayarslan’ın karışması gerektiğini düşünüyorum. Çok net bir faul ve birlikteinde sarı kart gerektirir.

‘G.SARAY’IN İPTAL EDİLEN GOLÜNDE KARAR HAKİKAT’

86. dakikada Galatasaray’ın iptal edilen golü hakkında, ele temas ettikten daha sonra kaleye giriyorsa bu her kaidede iptali gerektirir. Ben ötesinde de ele çarpma değil, elle oynama olduğunu da düşünüyorum. Ele çaparak yumuşatıp, önüne alıyor. Alex Taşçıoğlu büyük deneyim. Kutluyorum. Oradan bu hamaseti gösterip bana ne de diyebilirdi. Görüntü hakeme de bırakabilirdi. Taşın altına elini koymuş. Sarı kartta göstermesi lazımdı.