TOSFED Lideri Eren Üçlertoprağı’ndan Formula 1 açıklaması!

Yasmin

New member
Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) Lideri Eren Üçlertoprağı, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamalarda bulundu. Üçlertoprağı; Ayhan Can İnanç, Cem Bölükbaşı, Formula 1 ve TOSFED Yıldızını Arıyor projesi hakkında bilgiler verdi.

Ayhancan İnanç’ın epeyce değerli bir yol açtığını lisana getiren Eren Üçlertoprağı, “Bu sene Porsche’nin fabrika grup pilotu oldu. Bu düzeydeki birinci pilotumuz oldu, döneme da zaferle başladı. İnşallah bu yıl devamındaki GT Masters serisinde de ben yürekten kazanacağına ve yine şampiyonluk getireceğini umuyorum. Belirli planladığı diğer yarışlar da var yakından takip ve takviye ediyor olacağız” diye konuştu.

“CEM BÖLÜKBAŞI, DENEYİMLİ RAKİPLERİNE KARŞI ÇOK YETERLİ SONUÇLAR ELDE EDİYOR”

Eren Üçlertoprağı, Formula 2’de çaba eden Cem Bölükbaşı’nın bu düzeyde yarışan birinci pilot olduğunu hatırlatarak, “Sanaldan gerçeğe gelince de bir ekip zorluklar var. Bunun da ana etkeni arabaya alışmak. Biz hem Bahreyn birebir vakitte Suudi Arabistan Cidde yarışlarında oradaydık. Maalesef Cidde’de büyük bir eza yaşadı. Biraz da pistin azizliğinden diyebileceğimiz. FIA da denetim emelli müsabakasına müsaade vermedi, gerçek karardı nispeten. Lakin Cem’in arabaya alışması biraz daha vakit alacaktır. Şu anki performansı da çok yerinde. Kendisinden çok daha deneyimli rakiplerine karşı epey âlâ sonuçlar elde ediyor. Birinci yarışta temas olmasaydı 11’inci bitirecekti. Birinci yarış için de hiç kötü değil, epey başarılı. Ben kilometre yaptıkça, arabaya alıştıkça Cem’i üstlerdeki sıralarda nazaranceğimize yürekten inanıyorum” halinde konuştu.

“FORMULA 1 PANDEMİ ŞARTLARINDAN ÇIKTIĞI İÇİN ÖNEMLİ SAYILAR TALEP EDİYOR”

Dünyanın en değerli motorsporları tertibi Formula 1 takviminde eylül ayının 3’ncü haftasındaki yarışın boşta olduğunu lisana getiren Eren Üçlertoprağı, “Lojistik olarak baktığınızda da en makul yer biz görünüyoruz. Soçi ile birebir aradayız onlara nazaran. ötürüsıyla bir opsiyon olursa biz bunu devletimizden aldığımız güçle takip ediyor olacağız. Fakat biliyorsunuz Formula 1 artık pandemi şartlarından çıktığı için önemli sayılar talep ediyor. Bu sayıların da uygun bulunması, devletimiz tarafınca karşılanması durumunda memnuniyetle biz bu işin takibini yaparız” sözlerini kullandı.

“TOSFED YILDIZINI ARIYOR PROJESİ KAYITLARINI yine AÇTIK”

Eren Üçlertoprağı, koronavirüs salgını sebebiyle orta verilen TOSFED Yıldızını Arıyor projesine devam etme sonucu aldıklarını lisana getirdi. Üçlertoprağı, “Yaklaşık 3 boyunca TOSFED Yıldızını Arıyor projesini yapmıştık. Yaklaşık olarak 1200 kardeşimizi bu sporla tanıştırarak her birini yarış arabasına bindirdik. FIAT ve Petlas ile yaptığımız hayli büyük bir proje bu. Pandemi sebebiyle 2 yıl orta vermek zorunda kalmıştık. yeniden duyurusunu yaptık ve kayıtlarını açtık. 2 seans halinde bu imkanı kardeşlerimize sağlayacağız. İnşallah buralardan yeni Ayhancan’lar yeni Cem’ler çıkar ve sporumuzu daha fazla tabana yayabiliriz” formunda konuştu.