2024 ABD seçimleri: Trump'ın olası başkan yardımcısı köpekleri ve keçileri öldürmek hakkında yazıyor

Bakec

New member
ABD seçimleri 2024
Trump'ın olası aday arkadaşı köpekleri ve keçileri öldürmekle ilgili yazıyor





Kristi Noem, ABD'de kürtaj hakkının sona ermesinin ardından bir televizyon röportajıyla ortalığı karıştırdı. Fotoğraf

© Jack Dura/AP/dpa


Kristi Noem, başkanlık seçim kampanyasında Donald Trump'ın potansiyel aday arkadaşı olarak görülüyor. Kendisini bir politikacı olarak neyin tanımladığını göstermek için kanlı bir anekdot kullanmak istiyor.





ABD'nin Güney Dakota eyaletinin Cumhuriyetçi valisi Kristi Noem, Cricket adlı köpeğini nasıl vurup öldürdüğünü anlattığı kitapla ortalığı karıştırıyor. İngiliz “Guardian” henüz yayınlanmamış çalışmadan ilgili alıntıyı bildirdi. İçinde Noem, Cricketı sülün avcılığı için eğitmek istediğini açıklıyor. 14 aylık köpek çok aceleci davrandı ve oyunu korkutup uzaklaştırdı. Daha sonra “eğitimli bir suikastçı gibi” mahalledeki bir ailenin mülkünde tavukları parçaladı ve Noem'e saldırdı. Daha sonra hayvanı çakıl çukurunda vurdu.



Rapora göre, önümüzdeki ay ABD'de yayınlanacak kitapta yer alan anekdotla Noem, bir siyasetçi olarak gerekirse “zor, dağınık ve çirkin” işler yapmaya istekli olduğunun altını çizmek istiyor. Hemen ardından da aynı şeyi sürekli çocuklarının peşinden koşan “kötü ve hain” bir keçiye yaptı.


Bu yılki başkanlık seçim kampanyasında Noem, eski Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın sözde aday arkadaşı, yani olası bir aday arkadaşı rolüne aday olarak görülüyor. 52 yaşındaki oyuncu, ABD'de kürtaj hakkının sona ermesinin ardından yaptığı bir televizyon röportajıyla ortalığı karıştırdı. Reşit olmayan bir tecavüz mağdurunun çocuğu doğurması gerekip gerekmediği sorulduğunda “Her hayat değerlidir” diye yanıt verdi. “Trajik bir durumun başka bir trajediyle sürdürülmesi gerektiğine inanmıyorum.”


Noem “zor kararları” savundu


Guardian makalesi yayınlandıktan sonra Noem, eski adıyla Twitter olan Platform X'te kendini savundu. “Hayvanları seviyoruz ama bir çiftlikte bunun gibi zor kararların tekrar tekrar verilmesi gerekiyor” diye yazdı. “Maalesef birkaç hafta önce 25 yıldır ailemizle birlikte olan üç atı da öldürmek zorunda kaldık.”


Buna karşılık Demokrat Parti liderliği Demokratik Ulusal Komite (DNC), “Dogmokrat Parti” adına bir açıklama yazdı. Mesajları şu: “Kitap turu kapsamında evcil hayvanlarını nasıl vahşice öldürdükleriyle övünmeyen seçilmiş politikacılar istiyorsanız, sahiplerimizi dinleyin: Demokratlara oy verin.”


dpa

#Konular