Anket: Çoğunluk dijital euro’yu eleştiriyor

Bakec

New member
Kamuoyu yoklaması
Çoğunluk dijital euroyu eleştiriyor





Euro para birimi gözlemcileri bir süredir dijital Euro’nun olası girişini inceliyorlar. Fotoğraf

© Karl-Josef Hildenbrand/dpa


Bir süredir, euro para birimi gözlemcileri, ortak para biriminin dijital bir versiyonu üzerinde çalışıyor. Bunun gerçekten olup olmayacağına karar verilmedi. Potansiyel kullanıcılar hala şüpheci.





Almanya’daki insanların çoğunluğu, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) dijital euro konusundaki çalışmalarına şüpheyle bakıyor. Alman Bankalar Birliği (BdB) tarafından yaptırılan bir ankette, ankete katılanların dörtte üçü (yüzde 76), mevcut ödeme seçenekleri tamamen yeterli olduğu için dijital bir euronun gerekli olmadığı konusunda “çok” veya “yeterince” hemfikirdi.


Ancak: Ankete katılanların üçte birinden daha azı (yüzde 29) şu anda Avrupa ortak para biriminin dijital bir varyantının nasıl tasarlanabileceği ve dijital euronun ne için kullanılabileceği konusunda herhangi bir fikre sahip değil.


BdB genel müdür yardımcısı Henriette Peucker, ECB’nin insanları toplamasının önemli olduğu konusunda uyardı: “Dijital euro neye benzemeli? Ne gibi avantajlar getiriyor, aynı zamanda hangi riskleri de getiriyor? proje toplumun merkezine ulaşabilir.”


Dijital avronun nakit yerine geçmesi amaçlanmamıştır.


Bitcoin ve eter gibi sözde kripto para birimlerindeki hızlı artışa yanıt olarak, euro para birimi bekçileri bir süredir Avrupa ortak para biriminin dijital bir versiyonunun olası tanıtımını inceliyorlar. ECB, Temmuz 2021’in ortalarında hazırlık çalışmalarını bir sonraki aşamaya taşımaya karar verdi: Ekim 2021’den bu yana, teknoloji ve veri korumayla ilgili iki yıllık bir soruşturma aşaması var. Dijital bir euronun gelip gelmeyeceğine henüz karar verilmedi. Her durumda, bir dijital euro nakit yerine geçmemeli, onu tamamlamalıdır. Bir dijital euronun en erken 2026’dan önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.


“Dijital euro ancak Avrupa nüfusu tarafından kabul edilip kullanılırsa başarılı olabilir. Faydalar ve riskler belirsiz olduğu sürece, proje sallantıda kalacaktır ve tüketiciler zaten bildikleri dijital ödeme seçeneklerini kullanmaya devam edeceklerdir. güven” dedi Peucker.


Şubat ayında yayınlanan bir bildiride BdB, dijital bir avronun parçalanmış Avrupa elektronik ödemeler pazarına kesin bir destek sağlayabileceği görüşünü benimsiyor. Mevcut ankette, 1008 katılımcının beşte biri (yüzde 21), dijital bir euronun ödemeyi kolaylaştıracağı konusunda “çok” veya “oldukça” hemfikirdi.


dpa

#Konular