Courtney B. Vance, Angela Bassett Yılın Sanatçısı ödülüne layık görüldü – Sanat Gazette

Zoe

New member
Aktörler Courtney B. Vance '82 ve Angela Bassett, Cumartesi günü 38. yıllık Kültürel Ritimler etkinliğinde Yılın Sanatçıları olarak onurlandırıldılar ve Sanat'ın çeşitli topluluğunun sergilendiği bir hafta süren kutlamanın sonuncusu oldular.

Bu yıl “Bir Aile Meselesi” başlıklı açılış defilesi ve yemek festivali, Sanders Tiyatrosu performanslarına öncülük etti. Kültürel Ritimler, Sanat Kültürlerarası ve Irk İlişkileri Vakfı tarafından desteklenmektedir.

10 öğrenci grubunun müzik ve atletik performanslarıyla eğlencenin çeşitliliği ön plana çıktı. Sanat Koleji'nin Kuumba Şarkıcıları, çarpıcı bir “Toplam Övgü” yorumuyla insanları kiliseye getirirken, ilk kez katılan Sanat Tekvando Gösteri Ekibi yüksek tekmeler, taklalar ve yumruklarla seyirciyi büyüledi.


Sanat Koleji'nden Kuumba Şarkıcıları.

Candela Latin Dans Topluluğu'nun salsa gösterisi.


Candela Latin Dans Topluluğu'nun salsa gösterisi.

Bhangra'nın renkli Pencap performansı.


Bhangra'nın renkli Pencap performansı.


Bhangra'nın renkli Pencap hareketlerinden Candela Latin Dans Topluluğu'nun salsa gösterisine kadar dünyanın pek çok dans kültürüne yönelik ek eylemler gerçekleştirildi. Mariachi Veritas ve RAZA Ballet Folklórico, Meksika'nın geleneksel dansını ve müziğini Cambridge'e getirirken, Sanat Philippine Forum eski ve yeniyi karmaşık bir skeçte birleştirdi.

Kıdemli Direktörü Habiba Braimah, “Farklı geçmişlerden ve bakış açılarından sanatçılarımızın yeteneklerini ve katkılarını sergileyen bu etkinlik, yalnızca kültürel çeşitliliğe olan takdiri artırmakla kalmıyor, aynı zamanda saygı, empati ve dayanışma gibi ortak kurumsal değerlerimizi de güçlendiriyor” dedi. Sanat Vakfı.

Bassett ile 28 yıldır evli olan Vance, çift adına ödülü almak için cumartesi günkü kutlamaya bizzat katılırken, Bassett öğrencilere samimi bir video mesaj iletti.

Gösterinin ardından Vance, festivalin eş direktörleri Kyla Golding '24 ve Cindy Phan '24 ile bir araya geldi.

Eski Adams House sakini “Sanat hayatımı değiştirdi” dedi. “Ne zaman burada olsam, çok muhteşem vakit geçiriyorum. Mükemmel bir yer değil -hiçbir yer değil- ama büyüdüğüm ve kendime geldiğim yer burası.”

Vance gösterinin ardından öğrencilerle selfie çektirdi.

Vance gösterinin ardından öğrencilerle selfie çektirdi.

Vance kariyerini, Bassett'le olan evliliğini ve topluma hizmet etme konusundaki süregelen bağlılıklarını değerlendirdi. Beğenilen aktörler Yale Drama Okulu'nda buluştu ve iki çocuğu ve bir yapım şirketini paylaştılar.

Kariyerleri boyunca hem sahnede hem de ekranda çalıştılar. Vance kariyerine Broadway'de “Fences”la başladı ve aynı zamanda “The Preachers Wife” ve “The People vs. OJ Simpson: American Crime Story” gibi film ve TV programlarında da rol aldı. Onursal Oscar sahibi ve ödüllü aktris, yönetmen ve yapımcı Bassett, en güçlü filmleri arasında “Black Panther” ve “How Stella Got Her Groove Back”i sayıyor. Çift birlikte Amerika Erkekler ve Kızlar Kulübü, Habitat for Humanity, UNICEF, Amerikan AID Araştırma Vakfı ve SAG-AFRA Vakfı gibi çeşitli toplumsal kuruluşlarla çalıştı.

Vance, gecedeki “ateş” gösterilerini övdü ve gösterinin ardından öğrencilerle fotoğraf çektirdi. “Bu bana tüm okullar gibi Sanat'ın da yaratıcılığın mikrokozmosu olduğunu gösteriyor” dedi. “Öğrencilerin nasıl düşüneceklerini öğrenmeleri ve aynı zamanda farklı kültürlerle nasıl tanışacaklarını da öğrenmeleri çok önemli. Yukarıda gördüğüm şey bu. Beni teşvik eden şey de bu.”