Dönüm noktasına ulaşan altcoin, Şubat ayında düşüş yaşayabilir

Mustafa

New member
Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Litecoin (LTC) fiyatı, 98 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkmak için çaba ediyor. Diğer bir üst istikametli hareket gerçekleştirmedilk evvel kısa vadede bir düşüş yaşayabilir.

Geçen hafta, bilhassa Litecoin ağıyla ilgili birtakım olumlu haberler vardı. Ağ, 141 milyonuncu sürecini gerçekleştirdi. Süreç sayıları sabit kaldı ve şu anda günde 100.000 civarında. Lakin altcoin’in fiyatı, her geçen hafta kıymetli ölçüde artarken Litecoin’den gelen bu olumlu habere karşın 100 doların üzerine çıkamadı.

Kritik dirençle çaba devam ediyor

Günlük vakit dilimindeki teknik tahlil, LTC fiyatının Haziran 2022’den bu yana üst hakikat hareket ettiğini gösteriyor. 2023’ün başında altcoin’in fiyatı, 79 dolarda bulunan direnç alanından çıktı. Bu bölgenin artık takviye vermesi bekleniyor.

29 Ocak’ta fiyat, yılın en yüksek düzeyi olan 97,77 dolara ulaştı. Akabinde 98 dolarlık alanı direnç olarak doğruladı. Akabinde gelen düşüş hareketi, günlük RSI’dan gelen işaretlerle doğrulandı. Bu tıp sapmalar, son 24 saatte olduğu üzere, ekseriyetle aşağı taraflı hareketlerdilk evvel gelir. Sonuç olarak fiyat, artık takviye sağlayabilecek olan 79 dolar alanına düşebilir.

Öte yandan 98 doların üzerinde bir günlük kapanış, aşağı istikametli fiyat varsayımını geçersiz kılacaktır. Bu hareketin akabinde 133 dolara yanlışsız bir yükseliş gerçekleşebilir.

Şubat ayı LTC fiyat kestirimi: Düşüş gelebilir

Dalga sayısı tahlili, düşüş mümkünlüğünü destekliyor. Bunun sebebi LTC fiyatının, muhtemelen önde gelen bir çaprazda beş dalgalı bir üst hareketi tamamlamasıdır. Sayım doğruysa değerli bir düşüş olması mümkün.

Dalgaların oranı, bunun yanlışsız sayı olma mümkünlüğünü desteklemektedir. Zira üçüncü ve beşinci dalgaların her ikisi de köşegenlerde ortak olan birinci dalganın uzunluğunun 1,61 katı.

En yakın Fib dayanak düzeyi 75,77 dolarda bulunuyor. Bu, 79 dolarlık dayanak alanının altında olduğu için sayım doğruysa ikincisinden bir kırılma olması olası. Akabinde altcoin’in fiyatı, 69 dolara yani 0,5 Fib geri çekilme dayanak düzeyine düşebilir.

Bu sayımın ve düşüş eğiliminin bir kararı olarak Şubat ayı için altcoin’in fiyat iddiası düşüş istikametinde.

Bu makale birinci vakit içinderda Kripto Para Haber üzerinde yayımlanmıştır.