Fosil Nedir? Fosiller Nasıl Oluşur?

Felaket

New member
Fosil Nedir?
Fosil; En genel anlamıyla, yıllar önce yaşamış olan olan canlı yapılarının doğal şartlar altında yüzyıllar boyunca saklanarak günümüze ulaşmış hali fosil olarak adlandırılmaktadır.

Fosiller Nasıl Oluşur?
Ölen hayvan, insan veya bitkinin çürümeden günümüze ulaşmasıyla ve yer kabuğunun bir parçası haline gelmesiyle fosiller oluşur. Fosillerin oluşabilmesi için ölen hayvanın veya bitkinin ölümünün ardından hızlı ve ani bir biçimde gömülmesi gerekmektedir. Bu gömülme sürecini genellikle kimyasal reaksiyonlar takip eder. Bu kimyasal olayın ardından mineral değişimleriyle de koruma sağlanmış olur.

Fosiller günümüzde canlılık tarihinin en önemli delillerini bizlere sağlamaktadırlar. Dünya’nın çeşitli bölgelerinde bugüne kadar milyonlarca fosile rastlanmıştır. Fosiller canlıların milyonlarca yıl hiç bir değişikliğe uğramadığı, canlılığın aniden, eksiksiz ve milyonlarca yıl hiç bir değişikliğe uğramadığını göstermektedir. Canlılığın aniden başlaması ve hiç bir değişikliğe uğramaması canlıların yoktan var edildiğinin kanıtı niteliğindedir.

150 yıldan fazla bir süredir yapılan fosil araştırmalar sonucunda ulaşılan böcek, yılan ve kuşlar gibi fosil türlerinin hep aynı hayvan fosiline ait olduğu ve hiç bir değişiklik gösterilmediğini kanıtlamaktadır.