Fransa'da Olimpiyat açılışı öncesi: Yüksek hızlı tren ağında kundaklama saldırıları

Bakec

New member
Olimpiyatlar 2024
Fransa'nın yüksek hızlı tren ağına “büyük saldırı” – 800.000 yolcu etkilendi





Fransa'nın başkenti Paris'teki Gare Saint-Lazare istasyonundaki trenler. Ekspres tren ağındaki onarımların tüm hafta sonu sürmesi bekleniyor

© Thomas Padilla / AP


Fransa'nın demiryolları şirketi SNCF, ilk Olimpiyat hafta sonundan hemen önce çok sayıda tren seferinin iptal edildiğini, bunun sebebinin de kundaklama saldırıları olduğu bildirildi.





Not: Bu makale sürekli güncellenmektedir.



Paris'teki Olimpiyat Oyunları'nın açılışından birkaç saat önce, kimliği belirsiz saldırganlar Fransız yüksek hızlı tren ağının çeşitli tesislerine kundaklama saldırıları düzenledi. SNCF demir yolu şirketine göre, 800.000 yolcu etkilendi. Bölge Başkanı Valérie Pécresse bir “istikrarsızlaştırma eylemi”nden bahsetti.


Devlet demiryolları şirketi SNCF, üç yüksek hızlı hattaki vandallığın önemli trafik aksaklıklarına neden olduğunu duyurdu. Olaylar gece meydana geldi.


Fransa: Tüm hafta sonu tren seferleri iptal edildi




SNCF “büyük bir saldırı”dan bahsediyor. Davaya yakın bir kişi “sabotaj”dan bahsetti. Etkilenen rotalar ülkenin kuzeyi ve doğusunda ve Atlantik kıyısındaydı. Bu, Londra'yı İngiliz Kanalı üzerinden kıtaya bağlayan Eurostar için de geçerli. Tren şirketi Eurostar, Paris'e giden ve Paris'ten gelen trenlerin yönünün değiştirildiğini duyurdu. Gecikme 90 dakika. Birkaç tren iptal edildi. Ülkenin güneydoğusundaki demir yolu hattı etkilenmedi; SNCF'ye göre orada “kötü niyetli bir eylem engellendi”.


“Tamir çalışmaları sürerken durumun en azından tüm hafta sonu sürmesi muhtemel.” Şirket, yolculara seyahatlerini ertelemeleri ve istasyonlara gelmemeleri çağrısında bulundu.


Paris'teki Olimpiyat açılışına 320.000 seyirci bekleniyor




Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera vandalizmi kınadı. Televizyon kanalı BFMTV'ye verdiği demeçte, “Bu kesinlikle dehşet verici” dedi. “Oyunları hedef almak, Fransa'yı hedef almak anlamına geliyor.”


Olimpiyat Oyunları 2024

İşte Almanya'nın madalya umutları





Yaz Oyunları akşam açılacak. Her zamanki gibi bir stadyumda değil, Seine Nehri üzerinde gerçekleşecek kutlamaya 160 devlet ve hükümet başkanı ve yaklaşık 320.000 seyircinin katılması bekleniyor. Yaklaşık 7.000 sporcunun 85 botla nehir boyunca altı kilometre seyahat etmesi bekleniyor. Paris'te güvenlik önlemleri yüksek ve Seine Nehri etrafındaki bir bölge yüksek metal çitlerle çevrilmiş durumda. Şehrin ve çevresinin üzerindeki hava sahası akşam saatlerinde birkaç saat boyunca kapatılacak. Olimpiyat Oyunları 11 Ağustos'a kadar sürecek.


Deutsche Bahn'a neredeyse hiç etkisi yok




Kundaklama saldırılarının Alman demir yolu trafiği üzerinde herhangi bir etkisi olması pek olası değil. Bu, Deutsche Bahn'ın bir sözcüsü tarafından DPA'nın bir sorusuna yanıt olarak duyuruldu. Sözcüye göre durum hala belirsiz, ancak herhangi bir kısıtlama olmayacağı varsayılıyor. Sadece Strazburg veya Paris'e veya oradan giden trenler engellenebilir.


Örneğin ilk etkiler Stuttgart'ta hissedilmeye başlandı. Paris'e giden bir tren oradan saat dokuz civarında kalktı. Deutsche Bahn'dan alınan bilgiye göre beklenen varış saati yaklaşık iki saat gecikecek. “Stuttgarter Zeitung” bunu ilk olarak bildirdi.


yks
AFP
DPA
Reuters

#Konular