Nihat Kahveci’den Jorge Jesus ve Okan Buruk sözleri! ‘Elit moduna geçti’

Yasmin

New member
Süper Lig’in 18’inci haftasındaki dev derbide Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti. Karşılaşma daha sonrası TRT Spor yorumcusu Nihat Kahveci, maçı yorumladı. Kahveci, Jorge Jesus ve Okan Buruk hakkında kelamlar kullandı.

MÜTHİŞ GALİBİYET SERİSİ

Galatasaray Muhteşem Lig’de sırasıyla Fatih Karagümrük’ü 2-0, Beşiktaş’ı 2-1, Başakşehir’i 7-0, İstanbulspor, Sivasspor ve Ankaragücü’nü 2-1 ve son olarak da Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti.

OYUNCULARINI ALKIŞLADI, MOTİVE ETTİ

Yenilginin akabinde niyetli olduğu gözlenen Jorge Jesus’tan flaş atak geldi. Portekizli teknik adam, 90 dakika daha sonrası saha ortasında Fenerbahçeli futbolcular ile kısa bir toplantı yaptı. Mert Hakan Yandaş’ın liderliğinde toplanan oyuncular, birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Mert Hakan ve Portekizli teknik adam kimsenin içeri girmesini istemedi. Çabucak akabinde saha ortasında kenetlenen sarı-lacivertlilerde tecrübeli teknik adam, futbolcularını motive etti, kalan haftalardan bahsederek alkışladı.


İşte Nihat Kahveci’nin değerlendirmeleri…

Güzel bir maç izlediğini lisana getiren Nihat Kahveci, “Bir futbolsever olarak hayli hoş bir maç izledik, hakeden kazandı, net. Okan hocadan 10’da 10’luk performans. Rakibine uygun çalışmış. Defans ardına sarktı. Goller de uygundu. Fenerbahçe bu kadar güzel oynardı, Batshuayi’nin bir şutu, Arao’nun bir şutu Muslera kurtardı” dedi.

Icardi hakkında konuşan eski futbolcu, “Fenerbahçe’den bir tepki beklersin lakin en kritik anlarda Muslera sahneye çıktı. Galatasaray ileride geniş alan istiyor. Icardi nereye istiyorsa gitsin, ne isterse yapsın. Haftaiçi Maldivlere gitsin isterse. Son gol ne o denli ya, attığı gol yaptığı asist dünya klasında, seçkin oyuncu. Maçtan 2 saat evvel gelsin İstanbul’a 10 dakika 30 dakika oyna fark etmez desinler. İnanılmaz bir klası var” tabirlerini kullandı.

Okan Buruk hakkında niyetlerini tabir eden Kahveci, “Okan hocanın anasının ak sütü üzere helal olarak Galatasaray’ın başına geldi. O denli bir takım verildi ki inanılmaz isimler. Sahanın içi değil yalnızca, sahanın haricinde yönetmek önemli” açıklamalarında bulundu.


“FEDERER – NADAL MAÇI GİBİ”

Maçtaki tempoyu yorumlayan Nihat Kahveci, “Geçen yılki Berkan nerede, bu yılki Berkan nerede. bu biçimde oynarsa överim alışılmış ki. Boey, Dubois nazaranv adamı aslına bakarsan. Federer’le Nadal’ın maçı vardı 5 saatlik maçı vardı, onun üzere hissettim kimi vakit. Acayip bir tempo gördük birara. Son vakit içinderda bir derbide bu kadar net bir oyun ve skor görüyorum. Harika oynadı Galatasaray” dedi.

Fenerbahçe defansının sorunlu olduğunu söyleyen spor yorumcusu, “Jesus birinci günden beri bu biçimde oynuyor. Ümraniye’den 3 gol yiyince de bekledik. Bu defans düşünceli dedik, bugün onu yaşadı. Bugün artık B planın olması lazım” kelamlarını kullandı.

“TARAFTAR SENİ NASIL DESTEKLESİN?”

Kırmızı kart nazarann İrfan Can hakkında konuşan Kahveci, “İrfan Can kime kızdın? Jesus’a mı kızdın birinci 11’de değilsin diye. Tribüne mi, arkadaşına mı? O tekmeyi niçin atıyorsun. Tahminen 2-2 olacak maç. Çok gereksiz bir hareket. Kadıköy’de derbi atmosferi uygun değildi diyenler var. O seyirciyi maçın içine alacaksın, seni nasıl desteklesin bu biçimdeyken. Altay’a ver uzun atsın. Berkan alıyor aslına bakarsanız o denli. Açık bir pas yaparak çıkmıyor Fenerbahçe’sin sen” tabirlerini kullandı.


Geçmiş derbileri hatırlatan Nihat Kahveci, “Rakiplerine daima maçları verdin, bu biçimde olmaz. Fenerbahçe’yi birinci kere bu kadar dağınık gördüm, bunun ismi derbi! Son 4 gelişinde 3. galibiyeti Galatasaray’ın. Galatasaray artık Kadıköy’de oynamayı öğrenmiş. Oynekurulu maçta da öyleydi” dedi.

“OKAN HOCA SEÇKİN MODUNA GEÇTİ”

Okan Buruk hakkında konuşan Kahveci, “Bu maç Okan hocaya ve oyunculara hazar. Artık önünde hoş maçları da var. 4 maç daha sonra Trabzon maçı var. Sahanın haricinde da seçkin moduna geçti Okan hoca. Rakibine bakılırsa takım da yapmaktır. 4-4’lük Okan hoca performansı gördük” açıklamalarında bulundu.

Taraftara seslenen eski futbolcu, “Hocalarına sahip çıkacaklar, 1 maç yenildim diye yıkılmayacaksın natürel ki fakat bu kadarını beklemiyordu Fenerbahçe taraftarı. Bu kadar net bir maç oynadı Galatasaray ve 3 puanı aldı” tabirlerini kullandı.


“GALİBİYET OKAN HOCA, HEZİMET DE JESUS”

Sorumluluk Jesus’un olduğunu lisana getiren Nihat Kahveci, “Galibiyet nasıl Okan hocanın diyorsan, Fenerbahçe’de de sorumluluk Jesus’da elbette. 3’lü oynadığına bir şey demem lakin niye bu kadar konum veriyorsun diye sorarım Jesus’a” dedi.