Otobiyografisinde neler oluyor?: Angela Merkel gelecek planlarını açıkladı

Bakec

New member
Otobiyografisini neler takip ediyor?
Angela Merkel gelecek planlarını açıkladı

Mevcut bağlantıyı kopyala

Angela Merkel önümüzdeki hafta kitabını yayınlayacak. Peki eski Şansölye için bundan sonra ne olacak?

Angela Merkel (70), “Spiegel” dergisine verdiği röportajda 26 Kasım'da yayınlanacak olan otobiyografisi “Özgürlük” hakkında konuştu. Yaklaşık 700 sayfalık kitap sadece şansölyeliğiyle ilgili değil: “Şu anda 70 yaşındayım, 35 yılım Doğu'da, 35 yılım politikada, görünüşe göre iki hayatım ama gerçekte tek hayatım ve ikinci yarının ilki olmadan anlaşılması mümkün değil.” ” Uzun süredir siyasi danışmanları olan Beate Baumann (61) ile birlikte yazdıkları çalışma için “kesinlikle iki ciltten kaçınmak istediler, aksi takdirde bazıları yalnızca Doğu Almanya dönemini, bazıları ise yalnızca siyasi dönemi okurdu.” İkisi “kitabını sadece tarihçiler için yazmadı. Amaç, siyaseti tarihi gerçekler etrafında normal bir insanın anlayabileceği bir şekilde anlatmak.”

Seyahat ve arkadaşlar gündemde

Merkel'in “Özgürlük” anı kitabının duyurusunda şöyle deniyor: “Her zamankinden daha kişisel bir şekilde çocukluğunu, gençliğini, Doğu Almanya'daki eğitimini ve duvarın yıkıldığı ve siyasi yaşamının başladığı dramatik 1989 yılını anlatıyor.” Angela Merkel, kitabı hakkında diğer şeylerin yanı sıra şunları söylüyor: “Benim için özgürlük, öğrenmeyi bırakmak zorunda olmamak, hareketsiz kalmamak değil, politikayı bıraktıktan sonra bile yola devam edebilmektir.”

Otobiyografisinin ardından kendisini nelerin beklediği sorulduğunda Merkel, “Spiegel”e şunları söyledi: “Pek çok güzel şey var: seyahat etmek, arkadaşlarla buluşmak, kitap okumak, rahatlamak.” Ayrıca kitabını “gençlerle demokrasi, Federal Cumhuriyetin tarihi ve uzlaşmanın anlamı hakkında konuşmak için” bir başlangıç noktası olarak kullanmayı da kolaylıkla hayal edebiliyordu. Sanırım her politikacı kendine şunu sormalı: Ne kadar hoşgörülüyüm? Ben ne kadar hoşgörülüyüm? Siyasi muhaliflerden mi yoksa kendi partimden mi başka görüşlere yöneliyorsunuz?” Ancak politikacılar örnek olursa insanların birbirini dinleme isteği artabilir. Obama gibi “bu kadar büyük bir şeyi”, yani Barack Obama'nın (63) temelini atması mümkün olamayacak. “Ama bakalım.”

“Kendiliğinden düşüncem: erkekler!”

2 Aralık 2021'de Bundeswehr, Başbakanlık'ta geçirdiği 16 yılın ardından Angela Merkel'e büyük bir darbeyle veda etti. 2005 yılında Şansölyeliğe giren ilk kadın olan fizikçi, “Spiegel” röportajında ”Bir kadın olarak benimle ilişkilendirilen büyük sembolizm üzerine pek fazla düşünmediğini” de belirtti. Bazen kadınlar konusunda çok hayal kırıklığına uğradım. Her zaman birbirimizle dayanışma göstermemiz benim deneyimim değil.” Kendisini asla gösterişli bir şekilde kadın olarak sunmaması bilinçli bir strateji değildi. Doğu Almanya'daki çalışma grubundaki tek kadın bilim insanı olduğundan, erkenden “birçok erkeğin arasında doğal olarak” hareket etti.

Merkel ayrıca trafik ışıkları koalisyonunun dağılmasıyla ortaya çıkan “drama” nedeniyle erkek cinsiyetinden de bahsetti. Merkel'in bu konuda ne düşündüğü sorulduğunda şöyle açıkladı: “Kendiliğinden düşüncem: erkekler!” Örneğin, “olayları fazla kişisel almanın” tipik olarak erkeklere özgü olduğunu “hissetti. Politikada bundan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır.”

SpotOnHaberler