Salih Uçan: Ben âlâ bir oyuncuyum, buralara baht yapıtı gelmedim

Yasmin

New member
Spor Toto Harika Lig’in 3’üncü haftasında Beşiktaş, alanında Vavacars Fatih Karagümrük’ü 4-1 mağlup etti. Siyah-beyazlı grupta orta saha oyuncusu Salih Uçan, müsabakanın akabinde basın mensuplarına çabayı kıymetlendirdi.

Geçen dönem gösterdiği performansla, bu dönem ligin birinci haftalarında gösterdiği performans içindeki fark sorulan Salih Uçan, “Çalışma konusunda fazlaca fazla bir şey değişmedi. Geçen sene de fazlaca çalışıyordum. Geçen sene 2 sefer önemli hastalık geçirdim. Bu sene kaçırdığım idman sayısı sıfır. Geçen sene 5 gün hastanede yattım. Orada 3 kilo kaybettim. Fizikî olarak kendimi toplayamadım, hastalıklar beni hayli etkiledi. Bu sene epey şükür hiç bir sorun yaşamadan, idman kaçırmadan, Ceyhun Kazancıya da bunu söylemiştim. Ismael hoca ile idman kaçırmamak gerektiğini. Hocanın idmanları fazlaca tempolu. Ben de tekniğimi, taktiğimi düzgün görüyorum. Lakin fizikî olarak çabayı kaçırmamam gerekiyordu. Ismael hocanın da idmanları hayli sertti. Ben de idmanları uygun yedim. 5, 6 yazdır epey güzel çalışıyorum. Bu yazı da o denli geçirdim. Özel hocam da vardı. Dediğim üzere idman kaçırmamak kıymetliydi. Ismael hoca da bana güvendi. Dönem başında yaşananlar taraftar olsun, idare olsun kalır gözüyle bakılmıyordu. Lakin farklı olduğunu gösterdiğini düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

“İSTEDİĞİMİZİ ALDIK”

Mücadelenin ikinci yarısında Fatih Karagümrük’ün topa daha fazla sahip olduğunu fakat bunun skordan kaynaklandığını lisana getiren Salih Uçan, “Düşüş dediğin, topu rakibe bıraktık. Bu da skordan ötürüydı. Skor bu biçimde olmasa, topu rakibe bırakmazdık. Bu maç özelinde farklı bir pres uyguladık. Birinci yarı Berkay 6 numara oynadı, ikinci yarı ben oynadım. Birinci yarı Berkay geri çekildi, ikinci yarı biraz ben geri çekildim. Çok fazla düşüş olduğunu düşünmüyorum. Şansız bir gol yedik. Besbelli bir gol yemedik. daha sonrasında 4’üncü golü bulduk. İstediğimizi aldık” biçiminde konuştu.

“BEN UYGUN BİR OYUNCUYUM, BURALARA TALİH YAPITI GELMEDİM”

Tecrübeli ve uygun bir futbolcu olduğuna dikkat çeken Salih Uçan, “Rekabet her vakit var, olacaktır da. Ben daha evvel röportajda da söylemiş oldum. Ben düzgün bir oyuncuyum. Futboldaki 12’nci dönemimi yaşıyorum. Buraya baht yapıtı gelmedim. Şansızlık olmadığı sürece ben güzel bir futbolcuyum. Şu an hem benim, tıpkı vakitte ekip için düzgün gidiyor. İnşallah bu biçimde devam ederiz” diye konuştu.