Telefon Bağımlığına Yeni Çözüm

Felaket

New member
Telefonlar artık neredeyse hepimizin elinde var, 7 den 70’e herkes kullanırken bağlımlılığın olması neredeyse imkansız zaten… Ama yeni yöntemler sayesinde telefon bağımlığınızı azaltabilirsiniz…
Arık telefonlar herşeyi barındırdığı için kendi dünyalarımızı onun üzerine kurmaya başladık, ilk olarak sosyal medya, ondan sonra oyunlar kamera selfieler gibi bir çok özellik bizim dünyamızı dış dünyadan kesip bu teknolojik dünyaya koyuyor…
telefon bağımlılığından nasıl kurtulur

Telefonlarımızda artık o kadar çok uygulama varkine son bir kez şuna bakayım derken birsürü uygulamaya göz atıyoruz, 1 2 3 derken tüm şarjımız bitmeden telefonları çoğumuz artık bırakamaz olduk. Bu bağımlılığı bırakmak için artık bir çok nasıl bırakacaımızla ilgili şeyler çıktı. kar amacı gütmeyen kuruluş Time Well Spent kurucusu olan Tristan Harris’e göre telefon bağımlılığından kurtulmak o kadarda zor değil, sadece belli tonlarda renk değişimleri ile bunu yapmak mümkün.
telefon hastalığından nasıl kurtulunulur

telefonlarda parlak şekilde ve gözümüzün önünde olan uygulamalar yerine parlaklığı az ilgi çekici olan uygulamarın az ve renk tonlarının daha çok gri yani siyah beyaz türünden olması bu sorunu ortadan kaldıran etken olabilir. İos’da Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik > Ekran Ayarları > Renk Filtreleri giderek gri renk tonunu seçebilirsiniz. İos’ta kolayca yapılırken androide yapmam mümkün olmayabilir. Erişilebilirlik menüsüne girip gri renk tonu var ise seçip yapabilirsiniz yok ise belki google playda bu işlevi yapacak görevli uygulamalara bakabilirsiniz yok ise birazcık şansınıza küsmelisiniz.
Telefon bağımlısı olan arkadaşlarınıza önerebileceğiniz bu kolay yöntemi kendinizde uygulabilirsiniz en azından deneyerek telefon yerine günde en azda olsa 1 saat kitap okuyup kendinizi geliştirebilirsiniz.