Twitter kapatıldı mı? Twitter’a erişim sorunu yaşanıyor

Zoe

New member
Tanınan toplumsal medya hizmeti Twitter’a Türkiye’den erişim sorunu yaşanıyor. Yapılan incelemelerimiz kararında saat 15:30’dan itibaren bir kullanıcılar Twitter’a erişim sorunu yaşıyor ve siteye giriş yapamıyor. İnsanlar Twitter çöktü mü? diye aratıyor. İşte son bilgiler:

Twitter çöktü mü?

Çarşamba günü saat 15:30’dan daha sonra yaşanan Twitter erişim sorunu baş gösterdi. Downdetector üzerinden denetim ettiğimizde toplumsal medyaya erişim problemlerinin epey önemli artış gösterdiği görülüyor. Yaptığımız araştırma kararında Twitter’a yurt haricinden erişilebildiğini ve sorunun yalnızca Türkiye’de yaşandığını görüyoruz. Kullanıcılar VPN ile Twitter’a giriş yapabildiklerini bildiriyor. Lakin bu sorunun bölgesel bir sorun mu olduğu yoksa BTK tarafında Twitter’a erişim yasağının getirilip getirilmediği bilinmiyor.

Bunlarla bir arada kimi kullanıcılar rastgele bir VPN kullanmadan Twitter’a erişimini sürdürdüklerini de bildiriyor. Twitter’a erişim sıkıntısının bu devirde yaşanması ise telaş verici olarak nitelendiriliyor. Çünkü Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntı daha sonrasında enkaz altında kalan vatandaşlar pozisyonlarını Twitter üzerinden paylaşıyordu. Ek olarak burada bir tertip faaliyeti de yürütülüyordu.