Ünlü baba: Wolfgang Bosbach'ın kızı Bundestag'a katılmak istiyor

Bakec

New member
Ünlü baba
Wolfgang Bosbach'ın kızı Bundestag'a katılmak istiyor





Caroline Bosbach, Haziran 2022'de 70. doğum gününden kısa bir süre önce babası Wolfgang'ın yanında oturuyor. Şimdi Bundestag'a aday olmak istiyor. Fotoğraf

© Henning Kaiser/dpa


Babası, aynı zamanda bir talk show konuğu olarak ülke çapında tanınan deneyimli bir federal politikacıdır. Şimdi kızı Caroline onun izinden gitmek ve gelecek yıl Berlin'e taşınmak istiyor.





Uzun süredir CDU federal politikacısı olan Wolfgang Bosbach'ın kızı Caroline Bosbach (34), Bundestag'a aday olmak istiyor. Kuzey Ren-Vestfalya'daki Rheinisch-Bergischer Kreis'in doğrudan adayı olmak istiyor, diye yazıyor web sitesinde. Birkaç medya kuruluşu bunu bildirdi.



Köln'ün dış mahallelerindeki seçim bölgesi CDU'nun kalesidir. Babası (72) 1994'ten 2017'ye kadar Bundestag üyesiydi, her zaman Rheinisch-Bergischer Kreis'in doğrudan yetkisiyle – 2013'teki son seçiminde ilk oyların %58,5'ini alarak. Bundan sonra, şu anki CDU bölge dernek başkanı Hermann-Josef Tebroke, Bundestag'da Bergisches Land'ı temsil etti, ancak yakın zamanda tekrar aday olmayacağını açıkladı. Caroline Bosbach şimdi boş koltuğu halk temsilcisi olarak güvence altına almak istiyor.


Kendi ifadelerine göre, iş iletişimi okudu ve ardından bir gıda indirim mağazasında çalıştı. 2021'den beri kitap yazarı (“Black on Green: What concerns the silent majority. For a new policy of the center”) ve 2023'ten beri enerji şirketi Stromkontor Rostock GmbH'de çalışıyor. CDU'da, Bergisch Gladbach'ın bir bölgesi olan Herkenrath yerel derneğinin başkan yardımcısı ve CDU'nun Genç Ekonomi Konseyi'nin federal başkanı.


Muhafazakar profil


Doğrudan aday olarak adaylık için yaptığı başvuru mektubunda, çevrimiçi olarak yayınlanmış, “kontrollü ve tutarlı bir göç politikası” savunuyor. Entegrasyon konusuna gelince, birçok belediye bunalmış durumda. Ayrıca şunları söylüyor: “Ülkemize kimin girmesine izin verildiğini ve kimin izin verilmediğini bilmemiz gerektiğinden, etkili, duruma bağlı sınır kontrollerine tekrar ihtiyacımız var.”


Ayrıca refahı ve toplumsal barışı güçlendirmek için daha iyi ekonomik politika çağrısında bulunuyor. Bürokrasiyi azaltmanın gerekli olduğunu söylüyor. “Güçlü bir ekonomi, güvenli bir ülke ve iyi bir gelecek” için ayağa kalkıyor.


Şov dünyasına kısa bir gezi


34 yaşındaki oyuncu, 2022'de profesyonel bir dansçıyla birlikte RTL şovu “Let's Dance”te televizyona çıktı. Yarışmada pek de ileri gidemedi. TV dans pistine yaptığı kısa girişten sonra, şimdi federal başkentteki siyasi sahneye çıkmak istiyor.


CDU Rheinisch-Bergischer Kreis bölge başkan yardımcısı Christian Buchen, Caroline Bosbach'ın başvuru mektubunu aldığını doğruladı. Diğer CDU üyeleri hala aday olmak için kayıt yaptırabilirler. Doğrudan adayın aday gösterileceği bölge parti konferansının 22 Kasım'da yapılması planlanıyor.


dpa

#Konular