WNBA: Fiebich ve Sabally şampiyonluğa bir galibiyet uzakta

Bakec

New member
WNBA
Fiebich ve Sabally şampiyonluğa bir galibiyet uzakta





Leonie Fiebich, WNBA Finallerinde New York Liberty adına çok güçlü bir rol oynuyor. fotoğraf

© Abbie Parr/AP/dpa


Leonie Fiebich ve Nyara Sabally'nin şampiyonluk hayalleri için işler uzun süre iyi görünmüyor. Ancak geri dönüş, şampiyonluğun kapısını ardına kadar açar.





Milli basketbolcular Leonie Fiebich ve Nyara Sabally, WNBA finallerinde kariyerlerinin ilk şampiyonluğuna yalnızca bir galibiyet uzaktalar. New York Liberty, uzun süredir geride kalmasına rağmen Minneapolis'te Minnesota Lynx'i 80:77 yendi ve beş maçlık seride 2-1 öne geçti. Fiebich, 19.521 seyirci önünde 13 puanla yine güçlü bir performans sergiledi. Sabally 4 puan aldı. Breanna Stewart 30 sayıyla en çok sayıyı kaydetti.



New York'taki ilk iki maçın aksine, Liberty hemen geride kaldı ve 18:28'deki ilk çeyreğin ardından zaten on sayı gerideydi. Her şeyden önce Sabally'nin enerjisi, takımın moladan biraz önce oyuna geri dönmesine yardımcı oldu. Ancak konuk ekip New York'ta kendi seyircisi önünde oynanan iki maçtaki kadar baskın görünmüyordu. Zaman zaman çift haneli üstünlük sağladılar ancak ilk maçta pes ettiler. Bu sefer tam tersi oldu. Sabrina Ionescu üç sayılık basketiyle maçı kazandı.


Son kez söylüyorum, şampiyonluğu kazanmak için üç galibiyet yeterli


Bu yıl son kez, şampiyonluğu kazanmak için üç galibiyet yeterli oldu. Gelecek sezondan itibaren final serisi, NBA'deki gibi yedi maçın en iyisi modunda oynanacak. Geçtiğimiz yıl da finale yükselen ve Las Vegas Aces'e yenilen Liberty, hâlâ ilk şampiyonluğunu bekliyor. Ana turu, beşinci şampiyonluklarıyla WNBA'nın tek rekorunu kazanan Lynx'in önünde en iyi takım olarak tamamladılar.


dpa

#Konular